Gembeton

3 populaire vloerideeën voor je nieuwe woning

Geplaatst op

Je hebt de woning bezichtigd, de hypotheek laten passeren bij de notaris en een verhuisbedrijf ingeschakeld. Top! Het enige wat je nu nog moet doen is bepalen welke inrichting je je nieuwe woning gaat geven. Dit kan nog een hele klus zijn, maar om je een handje op weg te helpen, hebben we een paar leuke ideeën voor je opgesteld voor je vloer. In deze blog lees je de voor en de nadelen van elke soort vloer zodat je een weloverwogen keuze kunt maken voor het type vloer in je nieuwe huis.

Gietvloer

Een gietvloer heeft verschillende voor- en nadelen. Het is een erg populaire vloer en mag daarom dus niet ontbreken in onze lijst. Een van de grote voordelen van een gietvloer, is dat deze in elke gewenste kleur verkrijgbaar is. Een gietvloer heeft ook als voordeel dat het krasbestendig is en geen vlekken achterlaat op langere termijn. Het nadeel is wel dat het wat aan de prijs is en dat je het niet echt zelf kunt doen, waardoor je afhankelijk bent van een externe partij voor wat betreft de planning.

Laminaatvloer

Een laminaatvloer is ook zeker een vloer die op deze lijst hoort. Een laminaatvloer is namelijk relatief goedkoop en is verkrijgbaar in een hele hoop verschillende kleuren en texturen. Een laminaatvloer kun je daarnaast heel erg eenvoudig zelf leggen! Het nadeel van een laminaatvloer is dat het wat minder mooi is dan bijvoorbeeld een échte houten vloer en dat je hier ook sneller beschadigingen aan zult kunnen zien.

PVC

De PVC-vloeren zijn ook heel erg populair. Deze populariteit neemt ook steeds verder toe. Dit is vanwege de volgende voordelen die een PVC-vloer je te bieden heeft. Ten eerste is het een type vloer wat goed bestemd is tegen krassen en deuken. Het is veerkrachtig en flexibel genoeg voor een hele hoop slijtage. Nadeel is voor bij PVC-vloer, net als het geval is bij een gietvloer, dat je afhankelijk bent van een andere partij om de vloer voor je te leggen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op gembeton.nl lees je meer over beton en de verschillende toepassingen ervan in design en bouw.

Contactgegevens

Via info @ gembeton.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden