Gembeton

3 tips voor het kopen van de juiste badkamertegels

Geplaatst op

Er bestaan vele soorten badkamertegels. De uitstraling van je badkamer wordt grotendeels bepaald door het type tegel dat je er hebt liggen. De badkamer is een kamer die ook meerdere keren per dag wordt gebruikt. Lees hieronder alles over verschillende typen badkamertegels. 

Tip nummer 1: doe je huiswerk

Bij het maken van een keuze is het belangrijk om te weten welke soorten tegels er zijn en wat de verschillen tussen deze tegels zijn. Zo bestaan er:

  • Keramische tegels
  • Porseleinen tegels
  • Stenen tegels
  • Mozaïek tegels

Tip nummer 2: let op de slipwaarde van de tegels

Een badkamer tegel wordt vaak nat en vochtig, het is dan ook belangrijk dat je niet een te gladde tegel kiest, anders lig je binnen de kortste keren op je muil. Voor de badkamer kies je een tegel met een hoge slipwaarde. Tijdens de maak van de tegels wordt er door middel van verschillende testen bepaald welke slipwaarde een tegel meekrijgt. 

Hieronder vind je de verschillende waardes: 

PEI Class 1 Rating (Geen voetgangersverkeer)- Aanbevolen voor gebruik op de muur, alleen voor residentiële en commerciële toepassingen.

PEI Klasse 2 Beoordeling (Licht verkeer)- Aanbevolen voor gebruik op de muur en op de vloer van de badkamer.

PEI Klasse 3 Beoordeling (Licht tot matig verkeer)- Aanbevolen voor werkbladen, muren en vloeren waar normaal ‘verkeer’ wordt verwacht.

PEI Klasse 4 (Matig tot zwaar verkeer)- Aanbevolen voor alle residentiële toepassingen en voor middelgrote commerciële en lichte institutionele toepassingen.

PEI Class 5 Rating (Zwaar tot extra zwaar verkeer)- Aanbevolen voor alle residentiële en zware commerciële en institutionele toepassingen. De meeste porseleinen tegels hebben een PEI-classificatie van 5, wat ze tot de meest slijtvaste tegels op de markt maakt.

Tip nummer 3: Bepaald het formaat tegel

Het formaat van de badkamertegel doet veel met de ruimte. De badkamer kan er zelfs groter uitzien bij het juiste formaat badkamertegel. De vuistregel bij het ontwerpen van een badkamer is om eerst de grootte van de kamer in overweging te nemen. Groot formaat tegels zien er prachtig uit op zowel wanden als vloeren, om een grote badkamer een vlekkeloze afwerking te geven.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op gembeton.nl lees je meer over beton en de verschillende toepassingen ervan in design en bouw.

Contactgegevens

Via info @ gembeton.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden