Gembeton

5 redenen om een systeemplafond aan te schaffen

Geplaatst op

Wanneer je als bedrijf op zoek bent om een kantoorpand in te richten, dan biedt een systeemplafond voor meerdere situaties de ideale uitkomst. Je zult je verbazen waar je dit voor kunt gebruiken en daarna zal het alleen maar logischer zijn om een extra plafond aan te schaffen. Een systeemplafond hangt net onder je gebruikelijke plafond en kan je in meerdere doeleinden voorzien. We benoemen 5 redenen waarom jouw bedrijf een systeemplafond kan gebruiken op kantoor.

Ten gunste van de bedrading

Binnen elk kantoorpand zijn diverse computersystemen terug te vinden. Al gaat het om een callcenter, autodealer of makelaar. Binnen elke organisatie moeten diverse elektrische systemen aangesloten worden. Het kost vaak veel moeite om een infrastructuur voor de bedrading op te zetten en uiteindelijk ook goed weg te werken. Een systeemplafond biedt de ideale uitkomst om alle bedrading via het extra plafond te laten lopen.

Maatwerk voor verlichting

Om elke werkplek te voorzien van goede verlichting is er maatwerk nodig om dit te installeren. Een systeemplafond biedt een goede uitkomst. Zo kan je op hele specifieke plekken een lamp installeren die geheel op maat voor die persoon zijn werkplek functioneert. De bedrading kan ook in dit geval via het plafond weggewerkt worden.

Akoestische verbetering

Heb je net een nieuw bedrijfspand gekocht en na de eerste werkweek kom je erachter dat er sprake is van galm of andere akoestische nadelen? Een systeemplafond werkt geluiddempend. Daarnaast kan een systeemplafond ook ingericht worden op de akoestiek van een ruimte. Zo zijn er diverse dempende panelen te monteren aan het systeemplafond, waardoor je van een luide werkplek een geluidsvriendelijke en rustige werkplek creëert.

Isolatie

Een systeemplafond werkt ook voordelig ter isolatie van de werkruimte. Zo heb je een extra draagvlak om warmte vast te houden. Ook in dit geval kunnen er extra isolerende panelen aan het systeemplafond gevestigd worden om extra warmte vast te houden. Zo kun je maandelijks flink in de energie kosten besparen.

Extra stijlmogelijkheden

Kan jouw kantoor een extra stukje stijl gebruiken? Een systeemplafond kan een grote rol spelen in de interieurkeuze. Een ruimte vul je gebruikelijk met meubels om een stijl te creëren, maar met een systeemplafond beschik je over een extra mogelijkheid om de aandacht te trekken en de toon van een werkruimte te zetten. Door middel van een systeemplafond creëer je een extra dynamiek in de ruimte. Zo kun je van een egaal plafond afstappen en beschik je over meer opties om je gewenste interieurstijl tot uiting te brengen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op gembeton.nl lees je meer over beton en de verschillende toepassingen ervan in design en bouw.

Contactgegevens

Via info @ gembeton.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden