Gembeton

5 tips om je huis een industriële look te geven

Geplaatst op

Steeds meer mensen kiezen voor een industriële look voor in huis, een interieur met strakke lijnen en veel grijstinten, bakstenen muren of houten meubels. Leuk, zo’n industrieel interieur maar waar moet je beginnen?

Welke materialen kan ik het beste kiezen?

Wil je een industrieel interieur, dan moet je een keuze maken tussen allemaal verschillende materialen. Metaal is typerend voor een industrieel design: metalen platen tegen de muur of een bar van metalen platen. Ook een lockerkast van metaal zou perfect zijn.

Zoals al eerder genoemd, is baksteen een veel gebruikt materiaal bij een industrieel design. Nu is een bakstenen muur plaatsen niet zo makkelijk, dus zijn er tegenwoordig allemaal soorten behang die dit probleem kunnen verhelpen. Als laatste kun je nog gebruik maken van leer; dit geeft naast een industriële look een vintage karakter.

Wat zijn nou echt industriële meubels?

Voor een industrieel interieur moet je natuurlijk ook bijpassende meubels hebben. Goede keuzes zijn houten tafels en stoelen met een robuuste en ‘onafgewerkte’ uitstraling. In de categorie bijzettafels zie je vaak weer veel metaal terugkomen.

Ook voor de lampen wordt over het algemeen voor metaal gekozen. De lampen kan je bevestigen aan de muur maar ook wordt er gekozen voor hanglampen of vloerlampen. En als laatste kan een groot vloerkleed natuurlijk echt niet missen!

De laatste tip: Een industrieel plafond

Er is nog een tip waar niet veel mensen aan denken, een industrieel plafond. Door je plafond te veranderen maak je je interieur helemaal compleet. Hiervoor kun je ideaal akoestisch spuitwerk of akoestisch pleisterwerk gebruiken. Dit geeft je interieur een boost en zorgt gelijk voor een perfecte akoestiek in je huis. Je zult dus nooit meer last hebben van galm.

Het bedrijf Acosorb heeft ook nog een uniek product voor de echte liefhebbers van duurzaamheid. Met de Greenline van Acosorb worden akoestiek en duurzaamheid gecombineerd. Consumer Recycled Content is hierbij de sleutel. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Op gembeton.nl lees je meer over beton en de verschillende toepassingen ervan in design en bouw.

Contactgegevens

Via info @ gembeton.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden