Gembeton

Beter verhuizen doe je zo: expert tips!

Geplaatst op

Tijdens een verhuizing kan er veel verkeerd gaan. Dat is ook niet verwonderlijk, want je hebt te maken met het werk / de hulp van verschillende mensen. Dat kunnen vrienden en kennissen zijn, maar net zo goed een verhuisbedrijf als Trust Verhuizingen, zeker als je in Breda woont is dat bedrijf een aanrader. Maar wanneer je het zelf doet, dan is het wel fijn om wat expert tips te kennen, zodat er veel verhuisleed voorkomen kan worden. Ook geen zin in verhuisstress? Check dan onze tips en doe er je voordeel mee!

Planning

Iedereen moet weten waar ze aan toe zijn als ze je gaan helpen met verhuizen. Een duidelijke planning is daarom belangrijk. Anders wordt het echt een rommel. Daarbij hebben sommige mensen ook andere dingen te doen op zo’n verhuisdag, die ook vaak in het weekend gepland staat. Dus duidelijke tijden aanhouden. Dan is het overzichtelijk. Verhuizen kan heel gezellig zijn, wanneer iedereen weet waar hij of zij aan toe is.

Codering en checklist

Naast een planning is het goed om een codering te hanteren. Zo is het gemakkelijker om te weten waar de spullen heen moeten. Geef de kamers van je nieuwe huis een code en laat deze code corresponderen met de code op de dozen. Dan spreekt het allemaal vanzelf. Naast de codering moet je eigenlijk een checklist hanteren, zo weet je dat alles goed overgekomen is en waar het is aan de  hand van de codering.

Genoeg mensen

Zorg dat je genoeg mensen vraagt om je te helpen verhuizen. Niets is vervelender om een woning te moeten vullen met spullen, dozen te moeten sjouwen, maar met te weinig mensen. Dan is het onnodig druk. Meer handen = lichter werk.

Wagen of vrachtwagen

In de grote stad kan het vanwege beperkte ruimte, nadelig zijn om met een vrachtwagen te verhuizen, dan is een wagen achter de auto een stuk makkelijker. Daarentegen is de vrachtwagen een ideaal voertuig om alles in een keer over te kunnen brengen. Het is een overweging die afhangt van de hoeveelheid spullen.

Veilig vervoeren

Wanneer je je kostbare spullen vervoert, dan is het slim om dit zo veilig mogelijk te doen. Vastzetten dus! Meestal kan dat in een verhuiswagen. Op een wagen achter de auto gebruik je daarvoor een net. Makkelijk en veilig. Audio- en videoapparatuur kun je het beste vervoeren in de originele dozen.

Conclusie

Onze tips maken het mogelijk om:

  • Snel te verhuizen
  • Veilig spullen over te brengen
  • Efficiënt en overzichtelijk te werken

Gerelateerde berichten

Over ons

Op gembeton.nl lees je meer over beton en de verschillende toepassingen ervan in design en bouw.

Contactgegevens

Via info @ gembeton.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden