Gembeton

Betonvloer verven: hoe doe je dat?

Geplaatst op

Het verven van een betonvloer vereist meer vaardigheid, gereedschap en tijd dan bijvoorbeeld het verven van een gipsplaat. Terwijl je gipsplaten in een dag of twee kunt verven, heb je minimaal een week nodig voor een betonvloer. Daarom leggen we in dit artikel uit hoe je in 5 eenvoudige stappen beton verft.

1.      Maak het beton schoon

De betonvloer schoonmaken is een belangrijke stap, omdat het materiaal vuil, vet en olie opneemt. Gebruik een stofzuiger en stoffer en blik om alle kruimels en stof te verwijderen. Reinig het beton verder van vetten met tri-natriumfosfaat of kies voor een ander sterk reinigingsmiddel, zoals een mix van water en ammoniak.

2.      Verwijder oude verf

Verwijder alle oude verf van de vloer indien dat aanwezig is. Gebruik hier een draadborstel of een verfkrabber voor.

3.      Beton afdichten

Dicht eventuele gaten af met een vloervuller en gebruik kit om kieren langs de randen op te vullen. Een egale vloer zorgt ervoor dat de verf straks optimaal aan het beton hecht.

4.      Voorstrijken van het beton

Als de afdichtmiddelen opgedroogd zijn, plak je de randen af. Vervolgens begin je met het aanbrengen van voorstrijk. Met voorstrijk vul je kleine gaatjes en kieren en egaliseer je het oppervlak. Voorstrijk moet vaak zo’n twee uur drogen, maar we adviseren om minimaal acht uur te wachten voordat je begint met verven.

5.      Beton verven

Om beton te verven moet je speciale verf gebruiken. Betonverf is namelijk beter bestand tegen vetten en oliën en zorgt voor een betere hechting op het materiaal. Sikkens verf is ook verkrijgbaar voor betonvloeren. Breng dat aan met een blokkwast en een grote vachtroller voor een optimaal resultaat.

Nadat de vloer geverfd is, is het noodzakelijk dat je het minimaal 24 uur laat drogen voordat je een nieuwe laag aanbrengt. Onze ervaring is dat je zo’n twee tot drie verflagen nodig hebt, dus doorgaans heb je meer dan een week nodig voordat je de vloer weer volledig kunt belopen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op gembeton.nl lees je meer over beton en de verschillende toepassingen ervan in design en bouw.

Contactgegevens

Via info @ gembeton.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden