Gembeton

De 2 beste vloeren voor een slaapkamer

Geplaatst op

Welke vloer je kiest voor de slaapkamer, is erg afhankelijk van verschillende factoren. Vanzelfsprekend is het zo dat smaak hierin een grotere rol speelt, maar ook zeker andere factoren zoals comfort en hygiëne kunnen voor velen een belangrijke reden zijn om te kiezen voor een bepaalde vloer en voor een zekere andere juist niet. Vaak wil je ook dat je vloer een beetje past bij je interieur. Sommigen gaan zelfs zo ver dat ze willen dat het interieur van hun slaapkamer overeenkomt met de vloer. Met uitzondering van het matras en kussen dan natuurlijk! Heb je behoefte aan meer inspiratie en ideeën voor wat betreft het kiezen van de juiste vloer voor je slaapkamer? Lees dan in deze blog welke 3 ideeën wij hebben!

Tapijt

Een hoog- of laatpolig tapijt is ideaal als het gaat om absoluut comfort. Het zachte tapijt zorgt ervoor dat, wanneer je ’s avonds het bed uit moet, je geen pantoffels of sloffen nodig hebt om je voeten te beschermen tegen een koude vloer. Je kunt met een tapijtvloer maar weinig warmte verliezen via je voetzolen. Hierdoor is tapijt nog steeds erg populair. Het enige nadeel van tapijt, is dat het sneller vies wordt. Het is daarnaast doorgaans zo bij een tapijtvloer, dat het wat meer werk is om schoon te krijgen en schoon te houden. Vergeleken met PVC is het een groot verschil.

PVC-vloeren

PVC-vloeren zijn erg populair omdat ze erg onderhoudsarm zijn en ook relatief weinig kosten vergeleken met bijvoorbeeld een gietvloer of een hardhouten vloer. PVC is ook erg duurzaam: het beschadigd niet snel en slijt al helemaal niet zo snel! Nu is het natuurlijk zo dat een vloer in de slaapkamer doorgaans minder snel zal slijten dan een vloer in de gang, keuken of woonkamer, maar toch is het een voordeel. Je kunt je PVC-vloer jarenlang laten liggen zonder dat deze er lelijk uit zal gaan zien.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op gembeton.nl lees je meer over beton en de verschillende toepassingen ervan in design en bouw.

Contactgegevens

Via info @ gembeton.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden