Gembeton

De 3 grootste voordelen van een gietvloer

Geplaatst op

Gietvloeren zijn steeds populairder. Een gietvloer heeft immers bepaalde voordelen die voor een andere vloer niet altijd opgaan. Maar wat zijn die voordelen nu precies? En waarom heeft een gietvloer deze voordelen wél terwijl een andere vloer deze voordelen nou juist weer niet heeft? In deze blog kun je lezen over welke voordelen het laten leggen van een gietvloer heeft. Hopelijk kun je met deze informatie nét wat beter je keuze maken voor het type nieuwe vloer!

Alle kleuren mogelijk

Je leest het goed: alle kleuren zijn mogelijk. Wil je een knalgele vloer, dan is dat geen enkel probleem. Alhoewel, het is maar de vraag hoe mooi dit natuurlijk is! Gietvloeren kunnen worden opgeleverd in alle kleuren van het lichtspectrum. Niet alleen effen kleuren, maar ook een combinatie van kleuren is mogelijk. Hierdoor krijgt je nieuwe vloer een erg bijzondere uitstraling! Denk bijvoorbeeld aan een vloer die lijkt op een sterrennevel of op vloeibaar gesteente.

Eenvoudig schoon te houden

In tegenstelling tot een houten vloer, heb je bij een gietvloer maar weinig dingen waar je tegenaan kunt lopen op het gebied van vlekken en vuil. Als jij of iemand anders bijvoorbeeld een glas rode wijn laat vallen, mag je maar wat van geluk spreken dat je een gietvloer hebt en geen wit tapijt, of hardhouten vloer! Daarin zul je namelijk langere tijd de vlekken in terugzien en dat is natuurlijk het laatste wat je wilt!

Weinig kans op schade

Kies je voor een hardhouten vloer? Dan moet je er wel rekening mee houden dat er een kans bestaat dat je schade gaat zien aan je vloer, wanneer er in het huis ook geleefd gaat worden. Denk hierbij vooral aan krassen die ontstaan doordat meubels of stoelen worden verschoven. Dit kan ook gebeuren bij wat hardere materialen zoals een natuurstenen vloer. Met een gietvloer is deze kans stukken kleiner vanwege de dichtheid van het materiaal.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op gembeton.nl lees je meer over beton en de verschillende toepassingen ervan in design en bouw.

Contactgegevens

Via info @ gembeton.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden