Gembeton

De beste tips voor een snelle en efficiënte schoonmaak

Geplaatst op

Zie je ertegenop om het hele huis schoon te maken? Het schoonmaken is niet altijd een wenselijke taak om te doen, maar wel noodzakelijk om in een goede hygiëne te leven. We hebben daarom de beste schoonmaaktips verzameld die je helpen het huis schoon te houden en ook nog eens op een snelle en efficiënte manier. Zo hoef je voortaan niet lang meer na te denken over het schoonmaken en kun je veel tijd besparen. 

Efficiënt schoonmaken

Het hele huis schoonmaken wordt veelvuldig gezien als een mega klus. De gedachte om alles bij langs te gaan is vaak demotiverend. Daarom gaan we je helpen om die mega klus op te breken in kleine en makkelijk uitvoerbare taken. Daarnaast kun je binnen je eigen huishouden de taken verdelen. Als iedereen een steentje bijdraagt en slechts 10 minuten bezig is per klusje dan bereik je al veel werk. Verdeel bijvoorbeeld de kamers of juist de specifieke taken. Zoals het stofzuigen van alle kamers, het opruimen van spullen of het dweilen van de vloeren. Met een strak schema met klusjes die verdeeld worden in kleinere klusjes wordt de mega schoonmaak een stuk aangenamer om uit te voeren.

Haal de juiste reinigingsmiddelen in huis

Tussen de schoonmaakmiddelen zitten veel chemische stoffen. Lees je goed in over het gebruik van de spullen die je gaat gebruiken. Sommige middelen kunnen tegenstrijdig werken of juist een chemische reactie veroorzaken. Je wilt juist voorkomen dat je straks met een nog grotere schoonmaakklus zit. Verdiep je daarnaast in welke spullen je nodig hebt voor welke type klus. Denk hierbij aan het verwijderen van kalk, schimmels of moddervlekken. Dit voorkomt dat je straks eeuwig loopt te poetsen op een vlek, dat met een ander schoonmaakmiddeltje een kwestie is van paar seconden werk.

Schoonmaak taken uit handen geven

Wanneer je het huis echt volledig schoon wilt hebben dan raden we aan om enkele taken uit handen te geven. Denk hierbij aan het schoonmaken van de dakgoten en dakpannen tot het lappen van alle ramen door de ervaren glazenwasser uit Amsterdam. Dit zijn taken die je slechts enkele keren in het jaar hoeft te laten voeren. Door dit door een vakman te laten doen heb je altijd het beste resultaat en voorkom je dat je zelf veel tijd kwijt bent en het risico dat je het juist meerdere keren opnieuw uit moet voeren.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op gembeton.nl lees je meer over beton en de verschillende toepassingen ervan in design en bouw.

Contactgegevens

Via info @ gembeton.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden