Gembeton

De juiste type vloer voor je huis kiezen

Geplaatst op

Het kiezen van de juiste vloer voor je huis is altijd spannend. Het is namelijk een van de belangrijkste beslissingen wanneer je verhuist naar een ander huis. Er zijn veel factoren waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van de juiste vloer. Zo moet je bijvoorbeeld kijken naar de ruimte waarin de vloer komt te liggen. Wordt het een gietvloer, tapijt of laminaat? We geven je hieronder tips waar je naar moet kijken bij het kiezen van de juiste vloer.

Tapijt voegt warmte en zachtheid toe aan je huis

Tapijt is een ideale keuze voor ruimtes waar je een comfortabel en zacht oppervlak wilt creëren, zoals woonkamers, gangen en slaapkamers. Tapijten kunnen worden gemaakt van natuurlijke materialen zoals wol of van kunstmatige vezels. Beide hebben voordelen, maar neem eventuele allergieën wel in overweging bij het kiezen van tapijt. Naast de zachtheid en het comfort kan tapijt ook een rol spelen bij geluidsisolatie, waardoor het een betere keuze is, bijvoorbeeld in appartementen waar harde vloeren geluidsoverlast kunnen veroorzaken voor de buren.

Of toch laminaat; voor een aantrekkelijke en authentieke uitstraling

Laminaatvloeren zijn een van de meest populaire vloerkeuzes. Laminaat is geïmpregneerd met een kunststof of hars, gebonden aan een harde kern, met een soort dragermateriaal om kromtrekken van de vloer te voorkomen. De meest populaire locaties voor laminaatvloeren zijn de keuken, woonkamers en eetkamers.

Let op het licht

Gedurende de dag verandert de verlichting in je kamer geleidelijk. Het beoordelen van een vloerkleur ’s nachts, in kunstlicht dus, geeft je een heel andere indruk dan halverwege de middag wanneer de zon schijnt. Zorg er dus voor dat je de monsters op verschillende tijdstippen van de dag bekijkt en beoordeelt, zodat je precies weet hoe de vloer eruitziet.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op gembeton.nl lees je meer over beton en de verschillende toepassingen ervan in design en bouw.

Contactgegevens

Via info @ gembeton.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden