Gembeton

De schoonheid van een betonlook vloer

Geplaatst op

Je hebt er vast wel eens iets over gehoord, maar wat houdt het eigenlijk in, zo’n betonlook vloer? Wat is het en wat heb je er aan? In deze blog duiken we in de betonvloer, in figuurlijke zin, en nemen we je een aantal opvallende dingen aan dit type vloer met je door.

Wat is een betonlook vloer?

Je hebt verschillende soorten moderne vloeren, waarvan de bekendste de gietvloeren en de epoxyvloeren zijn. Maar er bestaat ook nog zoiets als de betonlook vloer. Is dat een vloer van beton? Nee, deze vloer lijkt op beton, maar is gemaakt van kunststof. Ben je op zoek naar een betonnen vloer, maar ben je stiekem meer fan van kunststof, dan is een betonlook vloer echt iets wat je zoekt.

Verschil betonlook- met gietvloer?

Er bestaat een groot verschil tussen de gietvloer en de betonlook vloer. Het grote verschil zit hem in de afwerking. Bij een betonlook vloer kun je aangeven welke kleur deze moet krijgen. Het is ook mogelijk om een bepaalde tekening aan de vloer mee te geven. Dat is bijvoorbeeld een bepaald vegenpatroon.

Voordelen van een betonlook vloer

Door de naadloze afwerking van de vloer komt er nooit vuil tussen de randen van de vloer. Even stofzuigen, dweilen en de vloer is schoon.

Het aanbrengen van de vloer

Een veel gestelde vraag is, of de vloer wel op elke ondergrond aangebracht kan worden. Moet niet eerst de oude vloer verwijderd worden? Dit laatste is zeker niet nodig, een betonlook vloer is van kunststof en deze gietvloer kan gewoon op elke ondergrond worden aangebracht. Zorg wel dat je de ondergrond egaal maakt en dat al het vuil verwijderd is.

Betonlook vloer VS Betonnen vloer

Beide vloeren hebben een industriële look en dat is dan ook zo’n beetje het enige kenmerk dat ze gemeen hebben. De gietvloer wordt gemaakt van kunststof (epoxy of polyurethaan) en wordt in verschillende lagen aangebracht. Deze vloer is ongeveer 3 millimeter dik. De gietvloer heeft een lager gewicht, maar is wel erg sterk. Net zo sterk als een betonvloer die veel dikker is. Een betonvloer voelt kouder aan dan een gietvloer en is tevens krasgevoeliger. Daarnaast ontstaat er stofvorming bij een betonvloer, dit gebeurt niet bij een betonlook vloer. Beton is harder dan kunststof en dus minder elastisch, dit maakt dat dit type vloer sneller scheuren of barsten laat zien. Dit laatste is vooral met vloerverwarming en dus warmtewerking (uitzetten en inkrimpen van de vloer door temperatuurverschillen) een probleem met de betonvloer. Wil je graag vloerverwarming, dan is het slim om voor een betonlook gietvloer te kiezen.

Conclusie

De betonlook vloer heeft het sfeervolle en industriële van de betonnen vloer, maar niet de structurele problemen zoals stofvorming en scheuren die de betonnen vloer wel heeft. Voor een moderne, industriële look is het aan te raden om voor een betonlook vloer te kiezen. De schoonheid van de betonlook vloer zit hem in de voordelen die deze kunststof vloer je biedt en zijn industriële looks.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op gembeton.nl lees je meer over beton en de verschillende toepassingen ervan in design en bouw.

Contactgegevens

Via info @ gembeton.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden