Gembeton

De toepassing van pallets: nieuw of tweedehands

Geplaatst op

Wanneer wij het verschil aan jou willen uitleggen tussen nieuwe en tweedehands pallets, dan weten we dat het duidelijk is dat de laatste groep al eens door iemand anders gebruik is. Om dit verschil gaat het ons overduidelijk niet. Het gaat meer om het verschil tussen de looks en de toepassing van nieuwe en tweedehands pallets. We vertellen je er meer over in deze blog, dus lees snel verder en doe er je voordeel mee. 

Nieuwe of tweedehands pallets? 

Als je gaat voor nieuwe pallets dan weet je dat er nog nooit een belasting op gerust heeft. Dat kan een bepaalde zekerheid met zich mee brengen waardoor je eerder voor nieuwe dan voor tweedehands gaat. Dat wil overigens niet zeggen dat tweedehands pallets minder stevig zijn. Je zou ook kunnen zeggen, omdat deze laatste groep pallets zorgvuldig gecontroleerd en zonodig gerepareerd is, hebben zij zich al bewezen en zijn ze door eventuele reparaties zelfs een stuk steviger dan nieuwe. 

De looks van je pallet

Om je de duidelijkheid te geven die je wellicht nodig hebt, beide pallets zijn even sterk. Nieuwe pallets zien er alleen nieuwer uit. Het kan zijn dat je liever nieuwe pallets hebt, zodat je die met je producten naar je klanten kunt sturen. Of je moet willen uitstralen dat je gebruikmaakt van hergebruikte middelen om het milieu te ontzien. Dan zijn tweedehands pallets weer een goed idee. 

Creatief gebruik van tweedehands pallets 

We zien dat nieuwe pallets vaak gebruikt worden in de logistieke processen van bedrijven. Natuurlijk komen we daar ook wel tweedehands exemplaren tegen, maar pallets worden in eerste instantie gemaakt voor het vervoer en de opslag van producten. Tweedehands pallets daarentegen kennen vaker creatieve toepassingen. Denk bijvoorbeeld aan het maken van industriële tuinmeubels van pallets. Op internet vind je allerlei bouwplannen die het makkelijk maken om zelf dergelijke tuinmeubels te maken. Dat gaat je veel geld schelen, omdat je voor een paar tientjes al een mooie tuinset te pakken hebt. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Op gembeton.nl lees je meer over beton en de verschillende toepassingen ervan in design en bouw.

Contactgegevens

Via info @ gembeton.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden