Gembeton

De trends voor badkamers en sanitair in 2019

Geplaatst op

Er zijn veel ontwikkelingen op het gebied van badkamers en sanitair. Ook voor 2019 zijn er weer een aantal trends die we veel verwachten terug te zien in de badkamer. De traditionele witte badkamer met wit sanitair bestaat nog zeker wel, alleen zien we steeds meer kleur terug in badkamers. In deze blog gaan we hier dieper op in en behandelen we nog een aantal trends op het gebied van kleuren, materialen en badkameronderdelen.

Gekleurde muren en tegels

Compleet witte badkamers zijn verleden tijd. Bij zowel wandtegels als vloertegels zien we steeds meer kleuren terug. Veel mensen kiezen voor tegels van bijvoorbeeld houtlook, natuursteen look en hardsteen look. Door deze tegels krijgt de badkamer een warme en levendige uitstraling. Bekijk de mogelijkheden die sanitair- en badkamerspecialisten hebben op het gebied van vloertegels, sanitair en badkamers.

Zwart sanitair

Sanitair in het zwart is echt in opkomst. Waar badkamers en het sanitair eerder voornamelijk wit waren, is zwart voor de komende tijd helemaal in. Zwarte kranen voor de douche, het bad of de wastafel geven een moderne uitstraling aan je badkamer. Voor degenen die echt durven, raden we het aan om een geheel zwart ligbad of een zwarte wastafel aan te schaffen. Combineer zwart sanitair met witte wanden en kastjes en je creëert een compleet monochrome badkamer.

Open badkamer in de slaapkamer

Een open badkamer op je slaapkamer, eenvoudiger kan het eigenlijk niet. ’s Ochtends je bed uitstappen en direct bij de wastafel en spiegel staan, het is een van de trends voor de komende jaren. Waar studentenkamers eerder eigenlijk altijd een mini badkamer hadden op de slaapkamer, gaan we nu nog wat verder. Complete douches en ligbaden worden tegenwoordig ook steeds meer in open ruimtes geplaatst. Het hebben van een open badkamer geeft een lichte en ruimtelijke uitstraling aan de ruimte, waardoor steeds meer mensen voor een open badkamer kiezen.

Spiegels in allerlei vormen

De meeste badkamers en badkameronderdelen bestaan vooral uit strakke lijnen. Juist om dit wat te compenseren, zijn spiegels in minder strakke vormen vrij populair. Ronde spiegels en bijvoorbeeld eivormige spiegels zijn zeer geschikt om de badkamer een wat andere uitstraling te geven. We zien ook steeds meer spiegels terug met ronde hoeken, die de badkamer een ook wat speelser effect geven.

Houtlook tegels

Tegels van houtlook zijn ook erg populair. Dit komt doordat de tegels eruitzien als houten parket, maar de voordelen hebben van porselein of keramiek. Houtlook tegels zijn qua uiterlijk nauwelijks te onderscheiden van echt hout. Dit type tegel is zeer geschikt voor badkamers. Houtlook tegels zijn ten opzichte van echt hout duurzamer, onderhoudsvriendelijker, goedkoper en waterbestendig. Creëer een natuurlijke uitstraling in je badkamer en schaf houtlook tegels aan voor de vloer of wand.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op gembeton.nl lees je meer over beton en de verschillende toepassingen ervan in design en bouw.

Contactgegevens

Via info @ gembeton.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden