Gembeton

De tuin vernieuwen: advies en inspiratie

Geplaatst op

Eens in de zoveel tijd is de tuin aan vernieuwing toe en kom je voor een ontelbare hoeveelheid verschillende mogelijkheden te staan. Naast de ondergrond van de tuin zijn er talloze andere aspecten waar rekening mee moet worden gehouden zoals het onderhoud, de duurzaamheid, de kosten, veiligheid voor eventuele kinderen etc.. In deze blog kom je erachter wat voor soort tuin het beste bij jou past.

Levendig en speels

Voor gezinnen met jonge kinderen is een levendige en speelse tuin het meest geschikt. Het is zaak om een tuin te creëren waarin je de kinderen met een gerust hart kunt laten spelen zonder met een schuin oog naar buiten te hoeven kijken. Om een kindvriendelijke tuin te creëren is het verstandig om te kiezen voor een zachte ondergrond zoals houtsnippers of een (kunst)grasmat. Hierdoor is de kans dat de kinderen zich ernstig bezeren door valpartijen nihil, gezien de val dempende werking van beide ondergronden. Om ervoor te zorgen dat de tuin niet een grote grasvlakte wordt, kun je kiezen voor het aanleggen van een moestuin. Hierdoor leren de kinderen op spelenderwijs de seizoensgebonden groenten en fruitsoorten kennen.

Strak en modern

Een opkomende tuintrend is het aanleggen van een strakke en moderne tuin. Om een strakke en moderne uitstraling te creëren is het verstandig om te kiezen voor een harde ondergrond in de vorm van grote tegels. Op onlinebestrating.nl zijn verschillende grote tuintegels te vinden die geschikt zijn voor het aanleggen van een strakke en moderne tuin. In veel gevallen wordt er gekozen voor een donkere tegel in combinatie met rechte, lichte plantenbakken. Een andere trend die ervoor zorgt dat de tuin een strakke uitstraling krijgt is de toevoeging van een moderne, hoekige vijver.

Klein maar fijn

Ook voor de kleinere tuinen zijn er tal van mogelijkheden om toch meer ruimte te creëren. Om optisch meer ruimte te creëren is het aan te bevelen om lichte, elkaar aanvullende kleuren te gebruiken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een lichte tuintegel in combinatie met licht grind. De grootte van de tegel is in deze ook van belang. Door het gebruik van een grote tegel ontstaat er een rustiger en ruimtelijker beeld, terwijl het gebruik van bijvoorbeeld een klinker zorgt voor een benauwd gevoel. Naast het soort tegel is het ook mogelijk om meer ruimte te creëren door de tegels een bepaalde kant op te leggen. Zorg er daarnaast voor dat de tuin redelijk vrij blijft van accessoires zoals bloempoten en andere kleine spulletjes, houdt het simpel en clean.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op gembeton.nl lees je meer over beton en de verschillende toepassingen ervan in design en bouw.

Contactgegevens

Via info @ gembeton.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden