Gembeton

De ultieme handleiding bij het kopen van een matras

Geplaatst op

Het zoeken naar een matras kan uitputtend zijn; je bent aan het einde van de rit geneigd om te gaan liggen op een van de matrassen ergens in een beddenshop. Veel beter is het om onze tips te volgen. Zo weet je waar je naar wilt kijken. En dat maakt dat je sneller tot je uiteindelijke doel komt: het vinden en kopen van je ideale matras. Lees deze blog met tips en bespaar jezelf veel tijd en moeite.

Afdingen

Bij het kopen van een matras moet je niet de volledige prijs willen betalen. Afdingen kun je best doen en vaak kun je er voor jezelf een goede deal uitslepen. Bedenk dat de verkoper in vele gevallen een commissie krijgt als hij jou iets verkoopt.

Online shoppen

Deze weg is in vele opzichten een uitkomst. Als jij een hekel hebt aan winkelen, is dit echt een goede manier om snel veel matrassen te vergelijken. Maar een nadeel is dat je er niet op kunt liggen. Soms hebben webshops fysieke winkels, of andersom, dan kun je natuurlijk wel de matrassen proefondervindelijk vergelijken. Vaak is het niet gebruikelijk om in een webshop af te dingen, daar zijn ook eigenlijk geen mogelijkheden voor.

Overhaast een beslissing nemen

Het is niet handig om op veel matrassen kort te gaan liggen. Slimmer is het om een aantal matrassen te selecteren en de tijd te nemen om ze een voor een goed uit te proberen. Minstens 10 minuten per matras, want normaal gesproken lig je ook niet maar een minuutje op een matras. Zo heb je genoeg de tijd om te uit te proberen.

Populaire soorten matrassen

Er zijn een aantal soorten matrassen die veel gekocht worden: binnenvering, traagschuim en latex. We nemen ze even met je door.

Binnenvering

Hou je van matrassen die lekker veren, dan is een matras met een binnenvering echt iets voor jou. De spoelen zijn extra duurzaam verbonden en bedekt met stof. Ze zijn zo gemaakt dat de veren niet veel bewegen als je partner zich in bed omdraait.

Traagschuim

Nee, dit is geen schuim dat langzaam beweegt, maar het vormt zich wel langzaam helemaal naar je lichaam. Door deze pasvorm heb je veel ondersteuning.

Latex

Dit type matras is gemaakt van latexrubber. Dit materiaal is elastisch en heeft een hoge veerkracht. Het nadeel van dit type matras is het slechte ventilerende vermogen. Daarnaast ademt het niet. Deze eigenschappen maken dat het matras snel warm en vochtig aanvoelt. Latex droogt snel uit waardoor het hard wordt. Het is een materiaal dat over het algemeen niet lang meegaat.

Extra tip

Zorg ervoor dat je het matras een korte tijd mag proberen (proeftijd). Het is belangrijk om meerdere nachten op het matras te slapen, dan pas weet je of je er goed op slaapt of niet.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op gembeton.nl lees je meer over beton en de verschillende toepassingen ervan in design en bouw.

Contactgegevens

Via info @ gembeton.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden