Gembeton

De ultieme to-do lijst voor wanneer je gaat verhuizen

Geplaatst op

Een verhuizing is natuurlijk erg spannend, vooral als je het nog nooit hebt gedaan. Wat moet je allemaal regelen? In deze blog helpen we je op weg. We hebben de belangrijkste tips samengevat.

Vind een betrouwbaar verhuisbedrijf

Een betrouwbaar verhuisbedrijf vinden kan lastig zijn. In de randstad horen we vaak goede verhalen over AAverhuizers. Belangrijk is dat ze efficiënt en zorgvuldig jouw spullen kunnen verhuizen tegen een goede prijs. Je wilt geen kapotte spullen hebben en lang moeten wachten tot jouw spullen in het nieuwe huis gezet kunnen worden. 

Communiceer duidelijk en tijdelijk met je huisbaas en de gemeente

Je hebt je perfecte nieuwe droomhuis gevonden, gefeliciteerd!

Nu is het belangrijk dat je eerst de relevante partijen op de hoogte brengen dat je van plan bent je huidige woning te verlaten. Als je huurt, controleer dan zeker je huurovereenkomst wanneer je moet melden dat je vertrekt. Normaal gesproken is een opzegtermijn van 30 dagen een aanzienlijke hoeveelheid tijd, maar soms kan dit variëren van 30-90 dagen. Deze informatie staat vermeld in je huurovereenkomst en legt uit in welke vorm het moet worden doorgegeven. Als jij de eigenaar bent van je huidige woning, zorg er dan voor dat je in contact komt met je makelaar met voldoende tijd om je huis te kunnen inventariseren en potentiële nieuwe kopers te vinden. Hoogstwaarschijnlijk heb je wat vrij kapitaal nodig om het nieuwe huis te kunnen bekostigen.

Minimaliseer je spullen

Een andere handige tip is om de hoeveelheid spullen die je hebt te minimaliseren. Dit zorgt ervoor dat je minder spullen mee hoeft te nemen en dus minder hoeft verhuizen. Het is het perfecte moment om eens grondig te kijken naar welke dingen essentieel voor je zijn en welke dingen alleen maar ruimte in beslag nemen. Sommige mensen vinden dit lastig, ze willen liever niets weggooien. Toch kan het weggooien of weggeven van spullen ook psychologisch helpen om het verhuisproces makkelijker te maken. Je begint dan namelijk het leven in je nieuwe huis écht met een schone lei. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Op gembeton.nl lees je meer over beton en de verschillende toepassingen ervan in design en bouw.

Contactgegevens

Via info @ gembeton.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden