Gembeton

De vele voordelen van het hebben van een slaapbank

Geplaatst op

Een slaapbank is in alle opzichten een vooruitgang. De perfecte manier om efficiënt met je beschikbare ruimte om te gaan. Nog geen slaapbank in huis? Maak kennis met de vele voordelen dat een slaapbank biedt. Het is ruimtebesparend en biedt een plek voor extra slaapplekken voor je gasten. Het switchen tussen een bank en bed is vaak in een simpele beweging te realiseren. Lees meer in deze blog wat voor type slaapbanken er zijn en ontdek welke slaapbank jij snel in huis moet halen.

Ruimtebesparend

Voor wie het nog niet weet: een slaapbank functioneert zowel als een volwaardige bank en een bed. Oftewel 2 meubels in 1! Super handig als je graag je gasten wilt laten slapen. Of wanneer je een kleine studentenkamer wilt gaan vullen. Overdag een bank om op te zitten en in de avond een plek voor de nachtrust. Met een handige mechanisme is een slaapbank vaak uit te klappen tot een bed. Een luxe als je bijvoorbeeld niet beschikt over een logeerkamer.

De slaapcomfort van een slaapbank

Een bank wat ook functioneert als bed is ideaal voor logés. Er zijn diverse slaapbanken te verkrijgen, met elk een eigen vorm van kwaliteit. De belangrijkste onderscheiding die je kunt stellen tussen de slaapbanken is een slaapbank voor veel en weinig gebruik. Je hebt namelijk het zitgedeelte van een bank waar je na de transformatie naar een bed ook daadwerkelijk op slaapt. Daarnaast heb je een slaapbank waar je na een transformatie op een apart frame en matras slaapt. Het laatstgenoemde is uiteraard een stuk comfortabeler. Voor de aanschaf van een slaapbank kun je hier rekening mee houden.

Diverse soorten slaapbanken

Er zijn talloze soorten slaapbanken te verkrijgen. Je kunt net als gebruikelijk bij bedden een 1, 2 persoons slaapbank aanschaffen of een twijfelaar. Daarnaast verschilt het ook per slaapbank welk mechanisme zorgt voor de transitie van een bank naar een bed en andersom. Bij sommige slaapbanken moet je flink wat kracht zetten. Mocht je hier niet gebaat bij zijn dan is het aangeraden om een slaapbank aan te schaffen met een elektrisch geautomatiseerd mechanisme.

Wacht niet langer met het aanschaffen van een slaapbank

Een slaapbank is in vele opzichten een vooruitgang. Het is handig in de omgang met een kleine ruimte of als je simpelweg twee meubels wilt combineren. Het is dus zowel ruimte als financieel besparend. Mocht je twijfelen tussen een extra bed aanschaffen voor je gasten of een nieuwe bank, maak dan een combinatie! Check bij je aankoop nog even de volgende punten en maak voor jezelf een keuze waar je het meeste belang bij hebt:

  • 1,2 of twijfelaar formaat
  • Wordt er veel of weinig op geslapen
  • De in- en uit klapbaar snelheid
  • Behoefte aan geautomatiseerd mechanisme

Gerelateerde berichten

Over ons

Op gembeton.nl lees je meer over beton en de verschillende toepassingen ervan in design en bouw.

Contactgegevens

Via info @ gembeton.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden