Gembeton

De voordelen en verschillende soorten van betonplaten

Geplaatst op

Betonplaten worden gebruikt om terreinen tijdelijk of permanent te verharden. Je kunt hierbij denken aan de verharding van paden, wegen en terreinen in de agrarische sector, op sportparken en op industrieterreinen. Betonplaten hebben verschillende soorten voordelen die de platen zeer geschikt maken om te plaatsen op dit soort terreinen. In deze blog vertellen we je meer over de voordelen en verschillende soorten betonplaten.

Betonplaten zijn onderhoudsvriendelijk

Beton is erg onderhoudsvriendelijk materiaal. Voor grote, robuuste betonplaten is dit ook het geval. Betonplaten worden over het algemeen geplaatst op terreinen waar sprake is van veel vuil door de natuur, bedrijfsprocessen en mensen. Het scheelt daardoor dat betonplaten zeer eenvoudig te onderhouden zijn. Wel is het zo dat de platen regelmatig schoongemaakt moeten worden, zodat je als bedrijf of eigenaar van het terrein jarenlang kunt blijven genieten van de betonplaten.

Betonplaten zijn naadloos te leggen

Een voordeel van betonplaten is dat ze naadloos te leggen zijn. Deze naadloze afwerking zorgt allereerst voor een zeer strak resultaat. Leg een grote hoeveelheid betonplaten op een groot terrein neer en je krijgt een prachtig en zeer strak geheel. Daarnaast heb je door het naadloos leggen van de betonplaten geen last van onkruid. Dit scheelt erg veel onderhoud en schoonmaken.

De toplaag maakt betonplaten duurzaam en slijtvast

De betonplaten hebben een toplaag die glad of ruw kan zijn. Dat een betonplaat überhaupt al een toplaag heeft, scheelt zeker. De toplaag maakt de betonplaten namelijk zeer slijtvast. Betonplaten kunnen tegen een stootje, iets dat ook zeker van belang is op industrieterreinen, parkeerplaatsen, sportparken en in de agrarische sector. De toplaag draagt er ook aan bij dat betonplaten lang mee gaan en dus een goede investering zijn voor de toekomst.

Ben je geïnteresseerd in het kopen van betonplaten? Wester-Beton is al sinds 1954 specialist in onder andere betonplaten. Bij deze betonspecialist heb je keuze uit betonplaten met verschillende toplagen, afmetingen en wapeningen. Bekijk de website en vraag direct een offerte aan!

Gerelateerde berichten

Over ons

Op gembeton.nl lees je meer over beton en de verschillende toepassingen ervan in design en bouw.

Contactgegevens

Via info @ gembeton.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden