Gembeton

De voordelen van een airco: heerlijk koel!

Geplaatst op

In de zomer kunnen een hoge vochtigheid, hoge temperaturen en felle zon samen een oncomfortabel binnenklimaat veroorzaken. Een airconditioningsysteem kan het comfort van de bewoners verhogen door de luchttemperatuur en de vochtigheidsgraad in huis te verlagen. De consument kan kiezen tussen een kamerairconditioner, een centrale airconditioner of een warmtepomp. De beste systeemkeuze hangt af van je omstandigheden; daarom is het de moeite waard de tijd te nemen om je behoeften te evalueren.

Hoe zit het met een airco plaatsen? 

Moet het hele huis van airconditioning worden voorzien of is koeling in één of twee kamers voldoende? Airconditioners voor kamers zijn een effectieve, goedkope manier om comfort te bieden in een kleine ruimte, tot drie kamers, met een minimale installatie-inspanning. Centrale airconditioners en warmtepompen worden gebruikt om de hele ruimte te koelen. Centrale airconditioners zijn producten die alleen koelen, terwijl warmtepompen ook voor verwarming in de winter zorgen. De kostprijs van een warmtepomp is hoger dan die van een centrale airconditioner, die hoger is dan die van een kamerairconditioner. 

Koop een airco als je geruime tijd in je woning blijft wonen

Als je momenteel een huis of appartement huurt of als je van plan bent in de nabije toekomst te verhuizen, is een aanzienlijke investering in een centraal airconditioningsysteem of een warmtepomp waarschijnlijk niet zinvol. Een kamerairconditioner kan echter worden meeverhuisd en in een andere woning opnieuw worden geïnstalleerd.

Als je huis een centraal luchtleidingsysteem heeft en een aanvaardbare plaats om de buitenunit te monteren, zou de installatie van een centrale airconditioner of warmtepomp eenvoudig moeten zijn.

In bungalows met onafgewerkte kelders kan de toevoeging van een kanaalsysteem relatief eenvoudig en goedkoop zijn, maar in andere gevallen is deze optie meestal duur en vaak onpraktisch. In deze gevallen zijn er twee andere opties voor centrale systemen:

Mini-split units die koeling distribueren door gebruik te maken van twee of drie binnendelen verbonden met één buitenunit.

Centrale airconditioningsystemen die gebruik maken van hogedrukkanalen met een kleine diameter, ontworpen om installatie achteraf door muren, vloeren en zolderruimtes te vergemakkelijken.

afvoert, en zet de ventilator in de badkamer aan tijdens het baden om vochtophoping in de ruimte te minimaliseren.

Doe lichten en apparaten uit die niet nodig zijn. Plan activiteiten waarbij warmte en vocht vrijkomen (koken, afwassen, kleren drogen en baden) in koelere ochtend- en avonduren. Overweeg het gebruik van apparaten met een tijdvertragingsregeling. Veel plezier met je nieuwe airco! Wij raden je een mitsubishi airco aan.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op gembeton.nl lees je meer over beton en de verschillende toepassingen ervan in design en bouw.

Contactgegevens

Via info @ gembeton.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden