Gembeton

De voordelen van een gietvloer

Geplaatst op

Gietvloeren worden steeds populairder. Dit komt niet alleen door de mooie industriële uitstraling, maar ook door de vele toepassingsmogelijkheden. Woningen, kantoren en winkels worden steeds vaker ingericht met deze vloeren, maar waarom zou jij nou kiezen voor een gietvloer? Wij hebben hier even op een rijtje gezet waarom een gietvloer nou zo voordelig is voor jou.

In het kader van duurzaamheid

Gietvloeren kunnen heel milieuvriendelijk geproduceerd worden. Doorgaans worden gietvloeren geproduceerd van aardolie, maar deze kunnen ook heel goed worden geproduceerd van biopolymeren waardoor deze vloeren niet schadelijk zijn voor het milieu.

Het onderhoud van je vloer

Een gietvloer is in alle gevallen eigenlijk heel makkelijk in onderhoud. De vloer is makkelijk schoon te maken met alleen koud water, schoonmaakmiddel mag maar is niet nodig. Doordat de vloeren naadloos zijn kan er nergens wat tussen komen en zijn de vloeren waterbestendig. Daarnaast heeft de vloer een top coat die ervoor zorgt dat deze beschermd is tegen verschillende vetten. Zelfs je kinderen kunnen niet snel schade toe brengen aan je nieuwe gietvloer.

Het valt wel te adviseren na 3 tot 5 jaar de top coat van je gietvloer te vervangen zodat deze sterk blijft. Hoelang dit precies is hangt er natuurlijk vanaf hoe zuinig je op je vloer bent. Een gezin met kinderen en huisdieren zal de top coat sneller moeten vervangen dan een ouder echtpaar.

De eigenschappen van een gietvloer

Een gietvloer in je huis wat is nou het grootste verschil met een gewone vloer. Dat zit hem voornamelijk in het feit dat een gietvloer volledig vlak is, nergens kun je naden vinden. Hierdoor worden alle ruimtes perfect met elkaar verbonden. Daarnaast is de vloer ideaal te combineren met vloerverwarming zodat je nooit meer last heb van koude voeten.

Ben jij al overtuigt voor het nemen van een gietvloer in je nieuwe woning, kantoorpand of winkel? Dan kun je altijd even wat informatie inwinnen bij een echte Senso vloeren!

Gerelateerde berichten

Over ons

Op gembeton.nl lees je meer over beton en de verschillende toepassingen ervan in design en bouw.

Contactgegevens

Via info @ gembeton.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden