Gembeton

De voordelen van nanocoating

Geplaatst op

Vandaag gaan we het hebben over het hebben over nanocoating. Dat klinkt heel spannend, maar dat valt allemaal wel mee, want het gaat er voornamelijk over dat er een coatinglaag op dingen gedaan kan worden en daar vloeien allerlei voordelen uit. Deze voordelen willen we in deze blog even met je doornemen.

Geen graffiti 

Het is fijn dat geen enkele verfspuit kunstenaar met of zonder talent graffiti kan maken op jouw bedrijfspand. Ook woningen zijn beveiligd tegen graffitikunstenaars. Hoe werkt dit? De coating zorgt ervoor dat verf zich niet hecht aan de muren van je pand. 

Zonnepanelen blijven schoon 

Zonnepanelen liggen meestal op het dak en zijn daarom moeilijk te bereiken. Het is mogelijk om er een coating op te laten aanbrengen om zo veel van de panelen af te laten glijden. Het ziet er net uit wanneer de zonnepanelen netjes en schoon zijn. Erg handig die nanocoating. 

Hoge ramen blijven ook schoon 

Wat geldt voor zonnepanelen is ook waar voor ramen. Het kan zijn dat het dak van je hoge bedrijfsgebouw gemaakt is van enkele ramen of glasplaten die schoon moeten blijven. Je wilt niet elke keer een bedrijf moeten inhuren om het schoon te kunnen maken. Daarom is het belangrijk dat je er een nanocoating op laat aanbrengen zodat het vuil er zo vanaf kan glijden.

Beveiliging van elektra 

Je ziet overal in het land elektriciteitskasten van het net. Dit systeem staat dagelijks onder invloed van het klimaat en niet altijd gaat het goed. Het is mogelijk om met een coating ervoor te zorgen dat water niet zo gemakkelijk doordringt in de elektrakasten. Daarbij is het ook zo dat gevoelige punten in de kast behandeld kunnen worden met coating waardoor ook hier het gevaar op elektrische storingen afneemt. Wij wensen je veel plezier met de verschillende toepassingen van nanocoating. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Op gembeton.nl lees je meer over beton en de verschillende toepassingen ervan in design en bouw.

Contactgegevens

Via info @ gembeton.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden