Gembeton

De voordelen van slapen met je hond

Geplaatst op

Mag de hond op het bed komen? Bij veel huisdier eigenaren worden er verhitte discussie gevoerd over het onderwerp. Veel mensen vinden het niet hygiënisch om de hond in en om het bed te laten. Er zijn echter ook een aantal voordelen van het slapen met je hond.

Comfort

Een hond is zacht en in het algemeen erg knuffelbaar. Veel mensen vinden het dan ook comfortabel met een hond in of op het bed. Het beest geeft een warm en knus gevoel. Daarnaast snurken de meeste honden een beetje, het geluid kan heel kalmerend werken. Grotere honden maken vaak wel meer geluid, dus je kunt het beste zelf ondervinden in hoeverre je het geluid van je hond comfortabel vindt.

Warmte

Een hond in bed geeft niet alleen comfort, het beestje zorgt ook voor warmte. Vooral in de wintermaanden hebben sommige mensen behoefte aan wat extra warmte. Een hond heeft een constante lichaamstemperatuur en zorgt daarmee voor minder kou. Wees wel voorzichtig me kleinere honden, want ze kunnen verdrukt worden door zware dekens. Een hond zorgt voor een goede lichaamstemperatuur door te hijgen en het beestje gaat zweten bij de poten. Let dus goed op deze signalen als je je hond in bed laat.

Ontspanning

Steeds meer kantoren hebben een huisdier rondlopen, meestal honden of katten. Ze zorgen voor minder stress op de werkvloer. Hetzelfde effect heeft een hond in bed. Je huisdier zorgt voor ontspanning en rust. Vooral als je moeilijk in slaap komt, bijvoorbeeld doordat je nog erg druk in je hoofd bent, kan het helpen om je hond in bed te nemen. Het schijnt ook nog eens goed te zijn voor je bloeddruk en het kan depressie tegengaan.  

Een hond in je bed heeft dus vele voordelen. Mocht je het toch onhygiënisch vinden, dan kun je een tussenoplossing zoeken om toch te profiteren. Met een slaapbank heb je bijvoorbeeld het comfort van een bank en kun je toch een uiltje knappen met je hond.  

Gerelateerde berichten

Over ons

Op gembeton.nl lees je meer over beton en de verschillende toepassingen ervan in design en bouw.

Contactgegevens

Via info @ gembeton.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden