Gembeton

Digitalisering van de bouwsector

Geplaatst op

Net als in diverse andere sectoren heeft ook de bouwsector erg veel profijt van de toenemende digitalisering. Dit betekent dat een divers aantal werkzaamheden bijzonder is veranderd in de afgelopen decennia. In deze blog willen we een aantal van deze voorbeelden benoemen.

Bouwtekeningen

Elk bouwproject begint met het opstellen van de juiste bouwtekening. Hoewel er nog steeds beroepen zijn zoals bouwtekenaar, is zijn werk toch erg veranderd de afgelopen jaren. Zo wordt er vooral gebruik gemaakt van digitale systemen en software om ervoor te zorgen dat er minder menselijke fouten optreden bij het creëren van een bouwtekening. Het heeft ook ervoor gezorgd dat het realiseren van een accurate bouwtekening vele malen sneller wordt voltooid dan wanneer alles met de hand gedaan moest worden. 

Bestellen van materialen en gereedschappen

Ook als het gaat om zaken als bestellingen plaatsen en projecten voorzien van de juiste gereedschappen, is de digitalisering een groot goed. Het in sommige gevallen niet eens meer nodig dat er mensen structureel het magazijn controleren en de materialen inventariseren om vervolgens te beoordelen of het nodig is om een nieuwe bestelling te plaatsen bij de leverancier. Ook dit soort zaken gaan tegenwoordig volstrekt automatisch. 

Administratieve zaken

Elke onderneming groot of klein, heeft een administratieve afdeling. Ook hierbij zie je dat er veel gedaan wordt door automatische systemen. Bepaalde softwarepakketten kunnen klanten betalingsherinneringen sturen of leveranciers vragen om een nieuwe bestelling. Tegens kan ook klantenservice verder worden geautomatiseerd waardoor hier minder personeel voor nodig is. 
Tenslotte is het belangrijk om te weten dat er algehele systemen zijn, zoals een ERP-systeem wat ervoor kan zorgen dat al deze systemen in één omgeving passen. Hiervoor zijn diverse aanbieders te vinden die een ERP-systeem op maat kunnen opleveren. Ben je geïnteresseerd in een dergelijk ERP-systeem? Kijk dan op de website van www.erpoverzicht.nl voor een overzicht van diverse aanbieders van ERP-systemen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op gembeton.nl lees je meer over beton en de verschillende toepassingen ervan in design en bouw.

Contactgegevens

Via info @ gembeton.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden