Gembeton

Doe het zelf: hoe plaats je een waterontharder?

Geplaatst op

Op onze website geven we vaak verschillende tips voor het klussen in en rondom het huis. In deze blog willen we je daarom een paar simpele instructies geven om ervoor te zorgen dat je eenvoudig zelf je waterontharder kunt plaatsen. Dit klinkt misschien als een vreemd scenario. Over het algemeen is een waterontharder toch een flink ingewikkeld stukje technologie! Toch is niets minder waar. Volg onderstaande stappen om eenvoudig een waterontharder zelf installeren en geniet binnen een mum van tijd van zacht water. 

Stap #1: koop de juiste waterontharder

Het begint allemaal met de aanschaf van een juiste waterontharder. Sommige waterontharders zijn namelijk niet van de gewenste kwaliteit. Het is daarom erg belangrijk om te weten welk product die uiteindelijk aanschaft. Wij adviseren je om deze waterontharder van waterontharder.com aan te schaffen. Deze is relatief goedkoop vergeleken met de concurrentie en de kwaliteit van het product is prima! 

Stap #2: bepaal de juiste plaats voor de waterontharder

Om ervoor te zorgen dat de waterontharder zo goed mogelijk presteert, is het belangrijk dat deze op de juiste plek wordt gemonteerd. Ben je benieuwd naar wat nou de juiste plek is voor de waterontharder? Er zijn verschillende experts waarbij je terecht kunt voor al je vragen. Wij adviseren echter om de waterontharder direct achter de hoofdkraan te plaatsen. 

Stap #3: geniet van de voordelen van zacht water

Na enige tijd zul je merken dat de waterontharder zijn werking doet. Je zult merken dat er betrekkelijk minder kalk in het water zit. Hierdoor zul je huishoudelijke apparaten langer meegaan en zul je ook minder kalk in je drinkwater terugvinden. 

Stap #4: onderhoud en controle

Afhankelijk van het type waterontharder dat je aanschaf, zul je deze regelmatig moeten onderhouden en controleren. Indien je de waterontharder wil gaan aanschaffen die wij in de link hierboven hebben aangegeven, dan heb je geluk. Deze is vrijwel volledig onderhoudsvrij. Je hoeft ook niet regelmatig te controleren of het filter vernieuwen. 

 

Gerelateerde berichten

Over ons

Op gembeton.nl lees je meer over beton en de verschillende toepassingen ervan in design en bouw.

Contactgegevens

Via info @ gembeton.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden