Een vloerverwarming is een goede oplossing voor de warmteregulering van een grote bedrijfsruimte. De vraag die vaak wordt gesteld is of het mogelijk is om een epoxyvloer te combineren met vloerverwarming. Het antwoord: ja, dat is mogelijk. En gelukkig maar, want het biedt meer comfort en bespaart je ook nog eens ruimte en energie. Maar wel moet je hierbij rekening houden met enkele zaken.

Het grote voordeel van vloerverwarming in grote ruimtes

Epoxyvloeren worden vaak gebruikt in grote ruimtes, zoals fabrieken en bedrijfshallen. Het nadeel van traditionele verwarmingen is dat de geproduceerde warmte snel naar boven stijgt, terwijl de warmte vooral beneden moet blijven: daar waar werknemers actief zijn. Vloerverwarming zorgt hiervoor, en doordat het te combineren is met epoxyvloeren, is het een ideale oplossing.

Vloerverwarming onder epoxyvloer

Het is goed om een vloerverwarming niet meteen aan te zetten wanneer de epoxyvloer is geplaatst. Wacht altijd ongeveer een week voordat je de vloerverwarming voor het eerst aanzet. De partij die de vloer voor u plaatst, zoals Senso Vloeren, kan je hier het best over informeren. Maak vervolgens gebruik van een geleidelijk opstookprotocol, zodat de ruimte langzaam maar zeker op temperatuur gebracht wordt.

Kan een epoxyvloer scheuren door vloerverwarming?

Een misvatting die je regelmatig hoort is dat een gietvloer, zoals een epoxyvloer, kan scheuren door een vloerverwarming. Dit is niet waar. Een epoxyvloer hecht zich goed aan de ondervloer. Mocht er een scheur komen in de ondervloer, dan kan dat zichtbaar worden in de epoxyvloer. Echter scheurt een ondervloer nooit door een vloerverwarming, dus is het al helemaal niet mogelijk dat een epoxyvloer scheurt door vloerverwarming.

Wel of geen verwarming onder een epoxyvloer?

Vaak is vloerverwarming met een epoxyvloer een goede optie. De ruimte wordt optimaal benut en het resultaat is een zeer strakke ruimte. Daarnaast wordt er flink bespaard op energiekosten.