Gembeton

Een gietvloer combineren met vloerverwarming

Geplaatst op

[et_pb_section fb_built=”1″ admin_label=”section” _builder_version=”3.22″ fb_built=”1″ _i=”0″ _address=”0″][et_pb_row admin_label=”row” _builder_version=”3.25″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” _i=”0″ _address=”0.0″][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” _i=”0″ _address=”0.0.0″ custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text admin_label=”Text” _builder_version=”3.29.3″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” _i=”0″ _address=”0.0.0.0″]

Een vloerverwarming is een goede oplossing voor de warmteregulering van een grote bedrijfsruimte. De vraag die vaak wordt gesteld is of het mogelijk is om een gietvloer te combineren met vloerverwarming. Het antwoord: ja, dat is mogelijk. En gelukkig maar, want het biedt meer comfort en bespaart je ook nog eens ruimte en energie. Maar wel moet je hierbij rekening houden met enkele zaken.

Het grote voordeel van vloerverwarming in grote ruimtes

gietvloeren worden vaak gebruikt in grote ruimtes, zoals fabrieken en bedrijfshallen. Het nadeel van traditionele verwarmingen is dat de geproduceerde warmte snel naar boven stijgt, terwijl de warmte vooral beneden moet blijven: daar waar werknemers actief zijn. Vloerverwarming zorgt hiervoor, en doordat het te combineren is met gietvloeren, is het een ideale oplossing.

Vloerverwarming onder gietvloer

Het is goed om een vloerverwarming niet meteen aan te zetten wanneer de gietvloer is geplaatst. Wacht altijd ongeveer een week voordat je de vloerverwarming voor het eerst aanzet. De partij die de vloer voor u plaatst, zoals Senso Vloeren, kan je hier het best over informeren. Maak vervolgens gebruik van een geleidelijk opstookprotocol, zodat de ruimte langzaam maar zeker op temperatuur gebracht wordt.

Kan een gietvloer scheuren door vloerverwarming?

Een misvatting die je regelmatig hoort is dat een gietvloer, zoals een gietvloer, kan scheuren door een vloerverwarming. Dit is niet waar. Een gietvloer hecht zich goed aan de ondervloer. Mocht er een scheur komen in de ondervloer, dan kan dat zichtbaar worden in de hietvloer. Echter scheurt een ondervloer nooit door een vloerverwarming, dus is het al helemaal niet mogelijk dat een gietvloer scheurt door vloerverwarming.

Wel of geen verwarming onder een gietvloer?

Vaak is vloerverwarming met een gietvloer een goede optie. De ruimte wordt optimaal benut en het resultaat is een zeer strakke ruimte. Daarnaast wordt er flink bespaard op energiekosten.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Gerelateerde berichten

Over ons

Op gembeton.nl lees je meer over beton en de verschillende toepassingen ervan in design en bouw.

Contactgegevens

Via info @ gembeton.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden