Gembeton

Een huis kopen doe je zo: stap voor stap

Geplaatst op

Voordat je de welbekende handdruk geeft en je handtekening zet onder het koopcontract van je koopwoning, zijn er een aantal belangrijke punten om rekening mee te houden. Het proces dat voorafgaat aan het kopen van een huis kan namelijk ingewikkeld zijn. In dit blog lees je enkele belangrijke zaken waar je rekening mee moet houden.

Je financiële situatie

Je financiële situatie is bepalend voor het wel of niet slagen van de koop van een nieuwe woning. Breng daarom vroegtijdig je financiële situatie en kaart, waardoor je weet wat je zich kunt veroorloven op basis van je persoonlijke financiën. Het is belangrijk om je kredietscore bij te houden en deze zo veel mogelijk te verbeteren. Hoe beter deze score is, hoe gemakkelijker het zal zijn om een lening af te sluiten en je droomhuis te kunnen bekostigen. Houd daarnaast rekening met de aanbetaling van een woning, die vaak tussen de 5 en 20 & van de woningprijs ligt.

Onderzoek de lokale markt

Je doet er goed aan mij ruim van tevoren onderzoek te doen naar de lokale huizenmarkt. Let hierbij met name op de gemiddelde tijd dat huizen in je prijsklasse te koop staan en eventuele dalingen in vraagprijzen. Het kan helpen om een lokale makelaar in te schakelen. Zij zijn volledig op de hoogte van de huidige woningmarkt en kunnen je adviseren wat betreft de koop en verkoop van je woning.

Stel prioriteiten

Ga voordat je de keuze voor een bepaalde woning maakt, bij jezelf te raden aan welke factoren jij veel waarde hecht voor zowel binnenshuis als buitenhuis. Vaak slaag je er niet in om een woning te vinden die exact aansluit bij als jouw wensen maar stel jouw eisen ook zeker niet te snel naar beneden. Dit resulteert namelijk in veel gevallen in een overhaaste keuze waar je later spijt van zult krijgen.

Onderhandel

Samen met een makelaar bepaal je een eerlijke prijs om de huidige eigenaren van een woning waarin je geïnteresseerd bent aan te bieden. Probeer te voorkomen dat jouw bod zeer laagdrempelig is, deze wordt vaak direct geweigerd met als gevolg dat zij niet open staan voor verdere onderhandelingen.

Voldoe aan al het papierwerk

Heb je eenmaal je handtekening gezet onder een nieuwe koopovereenkomst? Gefeliciteerd met de aankoop, helaas is dit niet het enige papierwerk dat je moet regelen. Samen met een kredietverstrekker en een makelaar zorg je ervoor dat het overige papierwerk ook in orde komt. Verhuis je naar Amsterdam? Vergeet dan niet tijdig een verhuisbedrijf in Amsterdam

te benaderen. Het is namelijk geen eenvoudige opgave om zonder verhuisbedrijf jouw persoonlijke goederen te verhuizen door de drukke stad.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op gembeton.nl lees je meer over beton en de verschillende toepassingen ervan in design en bouw.

Contactgegevens

Via info @ gembeton.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden