Gembeton

Lees meer over efficiënt werken op de bouw

Geplaatst op

Er zijn tal van zaken die je kunt implementeren binnen je bouwbedrijf om efficiënter te werken enzo tijd en geld te besparen. In deze tekst willen we graag een aantal voorbeelden met je doornemen. Zo wordt het gemakkelijker wordt om sneller en beter te werken.

Lees snel verder met ons en doe je voordeel met de tips die we je geven.

Maak gebruik van een kabelafroller

Moet jij voor de werkzaamheden van je bedrijf vaak zware kabels afrollen voor de elektra? En ga je die dan vervolgens door kabelgoten heen trekken? Dan is het zeer slim om gebruik te maken van een kabelafroller. Robuuste elektrakabels zitten vaak op zware haspels die echt niet met de hand te tellen zijn. Wanneer je dan gebruik maakt van een haspelafroller is dit nogal efficiënt vergeleken met het vorige. Dit is een veel efficiëntere en ergonomische manier van werken. Precisie wordt hiermee kinderspel. Een ander voordeel is dat de kabel niet in de knoop komen. Het is gewoon een stuk veiliger werken op de werkvloer.

Hoe werkt een kabelafroller?

Het is zeer gemakkelijk om een kabelafroller te gebruiken. Je kunt een keuze maken uit een Scala aan systemen wat kabelafrollers betreft. Feit wil dat deze systemen in principe in de basis gelijk zijn. Je hoeft de haspel met kabels enkel en alleen te plaatsen op de afroller. Vervolgens ga je trekken aan de kabel om deze naar wens te verplaatsen. Je zult dan zien dat de haspel heel gemakkelijk over de rollers beweegt. 

Arboregels 

Voor werkgevers is het erg belangrijk dat ze voldoen aan de arboregels. De veiligheid op de werkvloer moet immers gewaarborgd worden. Het is raadzaam om zeker niet te beknibbelen op dit punt, omdat je nu eenmaal wettelijk verplicht bent aan deze regels te voldoen. Wanneer er een ongeval plaats zou vinden en je hebt niet de arbo-regels gevolgd, dan ben je als werkgever aansprakelijk voor eventuele schade. In het licht van deze regels is het erg slim om met een kabelafroller te werken.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op gembeton.nl lees je meer over beton en de verschillende toepassingen ervan in design en bouw.

Contactgegevens

Via info @ gembeton.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden