Gembeton

Geef een authentieke sfeer aan je vrijstaande woning

Geplaatst op

In deze blog willen we jou graag een gouden tip geven om je vrijstaande woning op een weergaloos mooie manier een authentieke sfeer te kunnen geven. Hoe je dat doet? Dat is heel makkelijk te realiseren met een rieten dak. We raden je wel aan om dit niet zelf te doen maar het door een expert te laten doen die er veel ervaring in heeft. Het is echt een ambacht dat rietdekken. Lees snel verder in deze blog en laat je inspireren. Lees ook onze andere blogs, want daar staat ook veel interessante informatie in waar je voordeel mee kunt doen. 

Een oud Hollandse sfeer 

Vele eeuwen is riet gebruikt als basis voor veel verschillende dingen om een huis te maken. Bijvoorbeeld voor het dak of ten behoeve van de isolatie in de spouwmuren. Tegenwoordig zijn er allerlei andere maatregelen mogelijk om isolatie te doen. Maar het rieten dak is nog steeds één van de meest populaire daken voor mensen met een vrijstaand huis. Het allermooiste is dan, dat je natuurlijk op het platteland woont, want daar verwacht je dus ook echt zo’n rieten dak. Wanneer je dan ook nog van die leuke luikjes die groen wit en rood zijn voor de ramen van je huis doet, dan heb je echt het gevoel dat je in een boerderij woont. Misschien woon je ook wel in een boerderij en heb je dakpannen op je dak, dan moet je ook het overwegen wanneer het tijd is om het dak te reviseren of je misschien niet beter een rieten dak kunt nemen.

Voordelen van een rieten dak 

We hebben het over moderne rieten daken die geïmpregneerd zijn en daardoor niet snel in de fik vliegen. Vroeger was het wel zo dat er brandgevaar was, maar dat is ook een van de redenen dat er verschillende geïmpregneerde variaties op het rieten dak bedacht zijn, zodat dit gevaar gecounterd wordt. Daarnaast is het zo dat de voordelen van het rieten dak echt wel heel bijzonder zijn, bijvoorbeeld dat het zeer goed isoleert en milieuvriendelijk is. Een rieten dak is namelijk te recyclen wanneer het niet meer bruikbaar is als dak.

Het draagt erg bij aan een mooi landschap zo’n dak, dus het is zeker een optie die het overwegen waard is

Gerelateerde berichten

Over ons

Op gembeton.nl lees je meer over beton en de verschillende toepassingen ervan in design en bouw.

Contactgegevens

Via info @ gembeton.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden