Gembeton

Het belang van de bestrijding van zwam

Geplaatst op

Het is de nachtmerrie van veel huiseigenaren, maar toch wordt deze zo nu en dan helaas werkelijkheid: een zwam in de vloer die alles aantast. Dit is dan de hoogste tijd om actie te ondernemen. Lees snel verder wat je kunt doen, want er zijn oplossingen.

Wat doet zwam?

Het nare van zwam in de vloer is dat deze alles wil opeten. Niet alleen de vloer, maar andere houten delen raken ook beschadigd door dit hout etende monster. Het belangrijkste is dat je een goede bestrijding op poten zet, zodat het tij nog te keren is. Gelukkig zijn er bedrijven die je hiermee kunnen helpen.

Bestrijding van zwam 

Deze natuurlijke vijand van de vloeren en houten delen in je woning is te bestrijden, maar dit is wel een specialistisch werk. Je kunt dus het beste een bedrijf in de arm nemen die de zwambestrijding voor je kan doen. Het is een behoorlijke klus, de vloer moet in vele gevallen verwijderd worden en de kruipruimte moet zeker 10 centimeter uitgegraven worden. Dit alles om eventuele resten van de zwam rigoureus te kunnen verwijderen. Wanneer dit niet goed zou gebeuren, dan kan de zwam weer terugkeren en ook nieuwe houten delen aantasten.

Voorkomen van infectie 

Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om te voorkomen dat er een infectie met zwam optreedt. De meeste preventieve maatregelen komen neer op goed ventileren en zorgen dat een ruimte niet vochtig is. Hoe doe je dit nou? Ik veel gevallen heeft de infectie te maken met een kruipruimte of kelder die niet goed waterdicht is. Je kunt dus je kelder waterdicht laten maken zodat vocht geen kans krijgt. Vooral in oudere huizen is dit een probleem en is dus goed aan te pakken wanneer je hiervoor een bedrijf inschakelt. Zo kun je veel ellende voorkomen in de toekomst.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op gembeton.nl lees je meer over beton en de verschillende toepassingen ervan in design en bouw.

Contactgegevens

Via info @ gembeton.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden