Gembeton

Het plezier van een landelijk interieur

Geplaatst op

Heel veel mensen houden van een landelijk interieur, omdat het zo romantisch is. Back to Basic daar houden ze van. In deze blog lees je hoe het zit!

Een landelijk interieur maken

Om een landelijk interieur te maken in je woning, heb je een aantal zaken nodig, bijvoorbeeld een boekenkast landelijk qua stijl, accessoires en andere natuurlijk uitziende meubels. Het gaat erom dat er veelal onbewerkte materialen gebruikt worden. Deze hoeven er trouwens niet gloednieuw uit te zien, wat namelijk ook mooi is, is wanneer meubels er een beetje verweerd uitzien. Het gaat erom dat je de back to basic look hebt. Een beetje back to the roots, dat is echt iets wat hoort bij het landelijke interieur

Verschillende soorten landelijk interieur

Er zijn verschillende soorten van het landelijk interieur te noemen waaronder:

  • Mediterraans interieur
  • Engels interieur
  • Franse interieur

Bij een mediterraans interieur denken we vaak aan een Spaans of Italiaans interieur. Een Frans interieur heeft vaak een net wat andere look: er zijn wel overeenkomsten, maar in Spanje of Italië gebruiken ze toch meer de mozaïekfiguren en gekleurde tegeltjes met wat felle kleuren. In Frankrijk is het iets meer ingetogen. De overeenkomst is dat er in alle landen in het zuiden van Europa, voor de bouw- en interieurstijlen, veel kalk- en natuursteen gebruikt wordt. Een Engels interieur zien we vaak wat oubollige decoraties terug, houten objecten en ook wordt er vaak baksteen gebruikt voor het huis. Maar uitzonderingen hierop bestaan natuurlijk.

Vakantiehuis

De grote droom van heel veel Nederlanders is om een vakantiehuis te hebben in Engeland, Spanje, Frankrijk of Italië, natuurlijk niet in al deze landen, maar in een van deze landen. Ze zien zichzelf daar wel zitten schrijven aan een tafel om hun roman of novelle nu eindelijk eens af te krijgen. In zo’n inspirerende en romantische omgeving vloeien de interessante gedachten uit je pen. Het is dan wel fijn om een boekenkast te hebben waar je de inspirationele boeken van de grote Nederlandse schrijvers in kunt zetten.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op gembeton.nl lees je meer over beton en de verschillende toepassingen ervan in design en bouw.

Contactgegevens

Via info @ gembeton.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden