Gembeton

Hoe gebruik je verlichting om een ruimte groter te laten lijken?

Geplaatst op

Er zijn tal van bekende interieur trucs om een kleine ruimte groter te laten lijken – van het handig opbergen van meubels tot grote spiegels op de muren of optische illusies zoals gestreepte tapijten op de vloer.

Spreid het licht rond

Vertrouw in de eerste plaats niet op één enkele lichtbron in het midden van de ruimte. Eén plafondlamp werpt alleen een lichtbundel op het midden van de vloer. Gebruik in plaats daarvan meerdere lichtbronnen in de ruimte om de ruimte te openen, zoals staande lampen in hoeken en tafellampen op dressoirs. Dit verspreidt de focus over de hele ruimte van de ruimte.

Gebruik lange hangers om de hoogte van een ruimte te benadrukken

Een van de meest voorkomende trucs om een ruimte groter te laten lijken is om de verticale ruimte te benutten. Als je weinig vierkante meters hebt, maar een redelijk hoog plafond, kun je je aandacht hierop richten met hoge, dunne meubels en hoge planken – en voor je verlichting kun je een lange hanger proberen die aan het plafond hangt. Het zal het oog op en neer trekken, waardoor de hoogte van de kamer wordt benadrukt in plaats van het kleine vloeroppervlak.

Kies de juiste kleur lampenkappen

De meeste kleurenschema’s die ontworpen zijn om een ruimte meer ruimte en lucht te geven, zijn gebaseerd op lichte kleuren: witte muren en gordijnen, lichte houten vloeren en licht meubilair. Dus in veel gevallen zul je waarschijnlijk willen kiezen voor bijpassende lichte, neutrale lampenkappen voor je vloer- en tafellampen, misschien gemaakt van linnen of zijde. Dit is echter een andere regel die onder de juiste omstandigheden kan worden doorbroken.  Een donkere, ondoorzichtige tint, misschien in perkament, is ideaal als je licht naar boven wilt sturen om een functie of een hoek te accentueren, in plaats van lampen te gebruiken voor algemeen omgevingslicht.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op gembeton.nl lees je meer over beton en de verschillende toepassingen ervan in design en bouw.

Contactgegevens

Via info @ gembeton.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden