Gembeton

Hoe herken je een betrouwbare slotenmaker?

Geplaatst op

Slotenmakers komen – door de vele oplichters die zich voordoen als slotenmaker – vaak negatief in het nieuws. Dit gaat ten koste van goede en betrouwbare slotenmakers in Rotterdam, want die zijn er genoeg. Toch is het mogelijk om de malafide slotenmakers te onderscheiden van de echte, betrouwbare vakmensen. Met deze onderstaande tips kan jij dat nu ook.

Tarieven

Je belt of mailt voor een offerte op maat en krijgt een zeer laag tarief te zien? Dan is het vaak te mooi om waar te zijn. Gaat een slotreparatie een paar tientjes kosten? Dan is dat onrealistisch, aangezien de prijzen zo rond de 150 liggen. Ga je toch in zee met de slotenmaker die voor een paar tientjes zegt langs te komen, dan kom je vaak bedrogen uit: het bedrag zal nog flink oplopen door allemaal plotseling bijkomende kosten.

Klantbeoordelingen

Klantbeoordelingen zijn altijd een goede indicatie over hoe het bedrijf is. Kijk naar de beoordelingen over het bedrijf om erachter te komen om wat voor slotenmaker het gaat.

Keurmerken

Is een slotenmaker aangesloten bij het NSSG of draagt de slotenmaker het Politiekeurmerk Veilig Wonen? Dan kun je ervan uitgaan dat het om een betrouwbare slotenmaker gaat.

Uitstraling

Vaak krijg je bij de uitstraling van het bedrijf en haar personeel al meteen een idee van het bedrijf. Luister altijd naar je onderbuik gevoel en durf nee te zeggen wanneer je de slotenmaker niet helemaal vertrouwt.

En verder…

Een onbetrouwbare slotenmaker is ook te herkennen aan de volgende punten:

  • Werkt vaak via een tussenpersoon (telefooncentrale).
  • Geeft geen duidelijke prijsindicatie..
  • Heeft amper gereedschap mee.
  • Heeft vaak geen persoonlijke informatie (telefoonnummer) op de factuur staan.
  • Vraagt je vooraf om te tekenen.
  • Werkt met vooraf opgestelde facturen.
  • Rijdt in een auto zonder bedrijfslogo of een auto met buitenlands kenteken.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op gembeton.nl lees je meer over beton en de verschillende toepassingen ervan in design en bouw.

Contactgegevens

Via info @ gembeton.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden