Gembeton

Hoe houd je de zon buiten huis?

Geplaatst op

We vinden de zon allemaal fijn, maar soms wordt het ons te heet onder de voeten. De zon schijnt in je ogen, het is net iets te warm of je bent thuis aan het werk en dan schijnt de zon in je scherm. Heel vervelend, maar wij hebben hier tips voor die ook nog eens bijdragen aan een duurzaam huis!

Tip 1: een zonnescherm

Er is verschillende soorten zonwering. De mogelijkheden zijn eindeloos. Van knikarmschermen tot zonneschermen, maar ook markiezen vormen van buitenaf een mooi beeld. Een scherm laat niet veel zonlicht door en er kan toch een beetje warmte in huis komen.

Een extra tip van Flip: zonwering Leiden heeft een breed aanbod aan zonwering.

Tip 2: een screen

Deze oplossing is niet alleen top voor zonwering, maar zorgt er ook voor dat de warmte buiten blijft. Zo blijft het huis lekker koel. Waarom geen rolgordijn? We horen het je denken. Een rolgordijn werkt goed tegen licht inval, maar niet tegen de warmte. De keuze is aan jou. Een screen staat wat strakker en een rolgordijn staat wat gezelliger, maar wat het effect gaat zijn in huis, is duidelijk.

Tip 3: een raamfolie

Er bestaat speciale folie voor op ramen die uv-stralingen tegenhoudt en er bestaat isolerende raamfolie die de warmte buiten de deur houdt. Het werkt alleen niet optimaal, want er komt nog vaak licht binnen en het werkt ook niet zo goed tegen de warmte als echt goede zonwering. Deze optie is goedkoper dan de bovenstaande opties en werkt dus prima als je last hebt van de zon.

Duurzamer wonen

Doordat je warmte binnenhoudt, verspil je minder energie. Dit scheelt in de winter enorm wanneer je je huis moet verwarmen. Net als gietvloeren. De combinatie van goede zonwering en een gietvloer (met vloerverwarming) is een maatregel die in veel energiebesparende huishoudens wordt toegepast.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op gembeton.nl lees je meer over beton en de verschillende toepassingen ervan in design en bouw.

Contactgegevens

Via info @ gembeton.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden