Gembeton

Hoe je met planten je huis decoreert

Geplaatst op

Bloemen en planten in huis zijn fantastisch en fleuren je interieur helemaal op. Zonder een vleugje groen hier en daar kun je huis er al snel wat levenloos uitzien. Als je een super strak interieur hebt met een betonnen vloer of gietvloer bijvoorbeeld zijn planten al helemaal de tip om sfeer en kleur in huis te brengen. Maar waar zet je de planten nou neer en hoe stijl je dit? Onderstaande guide gaat je helpen! 

Een serene look

Er zijn talloze manieren om je huis te stijlen met planten, maar bepaalde manieren werken gewoon beter dan anderen. Een kamerplant ziet er bijvoorbeeld super schattig uit tegen een crèmekleurige achtergrond. Heb jij dit al eens geprobeerd? 

Witte magie 

Heb je veel witte muren in huis en weet je niet meer wat je ermee moet doen? Maak je geen zorgen, er zijn vele innovatieve manieren om je huis te versieren met planten. Monteer bijvoorbeeld een aantal kleine plantenpotten tegen de muur en zet er mooie groene kleine plantjes in. Het resultaat is erg leuk! En weer eens wat anders dan een schilderij of al weer een spiegel. 

Groene romantiek

Wil je een romantische uitstraling creëren in je eetkamer? Zet dan 2 groene planten of bloemen op een prachtige sierpilaar aan beide zijden van je eettafel. 

Opvulling

Heb je veel lege plekken en loze hoekjes in huis? Deze lenen zich perfect om gedecoreerd te worden met planten. 

Houd je van minimalistisch of heb je een kleine slaapkamer? 

Als je een kleine slaapkamer hebt, kun je het beter niet te vol zetten. Een hoge plant zal een groot deel van de leegte bedekken. Voor wat extra oomph kan je ook een klein plantje toevoegen.

Planten in de keuken

Planten kunnen een gewone keuken exotisch doen lijken. Houd de muren glad en verf deze in lichte kleuren, en je zult echt het beste uit je keukenplanten halen.

Wil je meer weten over planten en bloemen of welke planten en bloemen je aan moet schaffen? Lees alles op stadstuinieren.nl.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op gembeton.nl lees je meer over beton en de verschillende toepassingen ervan in design en bouw.

Contactgegevens

Via info @ gembeton.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden