Gembeton

Hoe kan ik mijn huis ecologisch maken?

Geplaatst op

In de 21ste eeuw zijn steeds meer mensen zich bewust geworden dat een ecologisch huis erg belangrijk is voor de toekomst van de generaties na ons. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er tal van ondernemers inspringen op het hele duurzaamheids en ecologisch gebeuren. We nemen in deze blog een aantal zaken met je door waarmee jij je woning ecologisch kunt maken. 

Isolatie

Bij veel huizen ontbreekt een gedegen isolatie. Het gaat dan om woningen die al flink wat jaren staan. Een voorbeeld hiervan zijn de populaire woningen uit de jaren twintig en dertig. Gelukkig is het mogelijk om ze goed te isoleren, want er gaat veel warmte verloren bij een slechte isolatie van de muren. Dit zorgt voor meer energieverbruik en een hogere kostenpost. Niet ideaal en het kan dus anders. 

Daarnaast is het mogelijk om dubbele of driedubbele beglazing te nemen. Zo ontsnapt er geen warmte via de ruiten, omdat er een isolerende luchtlaag tussen de glasplaten zit. Wat voor de warmte geldt, is ook waar voor koelte, zowel vanaf buiten als binnen. Wanneer de kitranden van de ruiten niet meer goed zijn, dan is het zaak een kitbedrijf te bellen. Zo kunnen de ruiten beter hun isolerende werk doen. 

Zonnepanelen

Je ziet ze steeds meer op de Nederlandse daken: zonnepanelen springen als paddestoelen de daken uit. Het is een manier om zelf elektriciteit op te wekken waardoor bepaalde functies van je woning op basis van duurzame energie kunnen draaien. Dit scheelt behoorlijk in het vermogen dat door grote centrales opgewekt moet worden. De zonnepanelen van nu zijn niet die van gisteren, dit betekent dat ze er veel beter uitzien en soms ook zelfs in de dakpannen geïntegreerd zijn. Dan hebben ze dus de vorm van dakpannen. 

Dit is slechts een greep uit de voorbeelden. Doe je voordeel met de duurzame technieken, zo spaar je het milieu en je portemonnee. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Op gembeton.nl lees je meer over beton en de verschillende toepassingen ervan in design en bouw.

Contactgegevens

Via info @ gembeton.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden