Gembeton

Hoe kan ik mijn huishouding ecologischer te maken?

Geplaatst op

Maandelijks geven we veel geld uit aan de noodzakelijke dingen, zoals elektra, gas en boodschappen. Hoe fijn is het dan om flink te kunnen besparen en daarnaast het milieu te sparen? Nou heel fijn natuurlijk! Lees daarom snel verder om te ontdekken hoe het kan. 

Isolatie

Laten we beginnen bij een van de belangrijkste dingen die je kunt doen als je een oude woning hebt, namelijk isolatie. Er zijn verschillende manieren waarop je kunt zorgen voor een betere isolatie in je woning. Denk aan spouwmuurisolatie. Tegenwoordig kan dat heel makkelijk met speciale kunststof parels die ook nog eens brandvertragend werken. Een win-winsituatie dus! Ook dubbel glas is een goede manier om de warmte binnen en de kou buiten te houden. Zo bespaar je op stookkosten en zorg je voor een beter milieu, omdat je ecologische voetafdruk (minder CO2) kleiner wordt. 

Duurzame energie

Waarom zou je alleen grijze energie verbruiken wanneer er ook groene, duurzame opties beschikbaar zijn? Nou inderdaad, groener kiezen is een prima manier om je steentje bij te dragen aan een betere wereld. Er zijn eenvoudige opties te realiseren waarmee je duurzame energie kunt opwekken, bijvoorbeeld zonnepanelen waarvoor je ook nog eens een subsidie kunt krijgen in sommige gevallen. Laat je hierover informeren. In combinatie met een warmtepomp is het mogelijk om warm water voor de douche, keuken en verwarming te maken. Dat zorgt voor een grote vermindering van je gasgebruik. 

Scheiding van je afval

In vele gevallen is het mogelijk om je afval beter te scheiden. Er zijn speciale vuilnisbakken voor te krijgen. Op deze manier hoeft niet alles in de afvalzak de ondergrondse container in. Dit zal je ook geld opleveren, om dat je in sommige gemeenten per keer betaalt om een vuilniszak weg te gooien. Daarnaast kan afval zoals plastic veel beter apart opgehaald worden, dit is gratis en zo kan het hergebruikt worden.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op gembeton.nl lees je meer over beton en de verschillende toepassingen ervan in design en bouw.

Contactgegevens

Via info @ gembeton.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden