Gembeton

Hoe kan ik mijn inboedel het beste verhuizen?

Geplaatst op

Een verhuizing plannen is een flinke taak. Het is belangrijk dat je dit niet onderschat. We helpen je met voorbereiden. Zo weet je straks precies hoe je jouw eigen inboedel het beste kunt verhuizen naar je nieuwe bestemming. We leggen een aantal afwegingen voor die je moet doen om te bepalen welke manier van verhuizen het beste past bij je inboedel, tijdbestek en budget.

Inventariseren

Bij een verhuizing komen veel zaken kijken. Een daarvan is het inpakken en verplaatsen van je inboedel. We raden aan om van tevoren een lijst te maken met welke spullen je graag zou willen meenemen. Denk daarbij ook na over de nieuwe plek waar je een meubelstuk wilt plaatsen in je nieuwe woning. Op deze manier kun je inventariseren wat je wel en niet mee wilt nemen. En wat je eventueel nog erbij moet kopen. Alle spullen die je van de hand wilt doen kun je gaan verkopen of afgeven bij de lokale kringloopwinkel. In sommige gevallen komen de medewerkers van de kringloop de spullen zelfs voor je ophalen. Scheelt weer!

Klaarmaken voor vertrek

Is de inventarisatie klaar? Het is nu zaak om alles klaar te maken voor de verhuizing. Hier komen de bekende verhuisdozen bij kijken. Verder kun je gaan nadenken over inpakspullen om je inboedel te beschermen. Denk hierbij aan waardevolle spullen, glaswerk en andere kwetsbare objecten. Spullen zoals noppenfolie, zeil en dekens worden veelvuldig gebruikt om je spullen zo voorzichtig mogelijk te verplaatsen. Je hoeft hier niet zuinig mee om te gaan. Zorg dat er een goede beschermlaag zit om je spullen. Denk eraan dat je spullen straks tegen een slag en stoot kunnen. Want dit zul je ongetwijfeld meemaken tijdens het verhuizen. Let bij het inpakken van verhuisdozen op het feit dat je de dozen niet te vol inpakt. Er moet altijd ruimte voor speling zijn. Wanneer je zware verhuisdozen op elkaar stapelt kan de inhoud al vrij snel beschadigen als er een doos inzakt. 

De reis van bestemming A naar B

Het verhuizen van de inboedel is een intensieve en fysieke taak. Je kunt dit uithanden geven door een verhuisbedrijf in te huren. Daarbij zijn er allerlei aanvullende service voor te bedenken. Van het inpakken tot het demonteren en in elkaar monteren van je meubels. Dit is niet altijd nodig. Met wat hulpkracht van familie en vrienden kun je de verhuizing ook zelf uitvoeren. Zo kun je een goedkoop busje huren bij Bert Jonk voor het verplaatsen van je inboedel van A naar B. Een verhuizing hoeft dus niet eens zo duur te zijn! Maak een goede inschatting van de grote van je inboedel door alles netjes op te meten. Vervolgens kun je een geschikte bus huren waarmee je de inboedel zelf mee gaat verhuizen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op gembeton.nl lees je meer over beton en de verschillende toepassingen ervan in design en bouw.

Contactgegevens

Via info @ gembeton.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden