Gembeton

Hoe kies je een goed kindermatras?

Geplaatst op

Omdat kinderen en baby’s heel veel slapen is het geen slecht idee om een goed matras uit te kiezen. Voor de algehele ontwikkeling van je kind is een goede nachtrust heel belangrijk. Baby’s en kinderen brengen nou eenmaal veel uren door in hun bed. Zo kan een pasgeboren baby wel meer dan 20 per dag slapen. Naarmate het kind ouder wordt, heeft het steeds minder slaap nodig. In deze blog hebben we het over kindermatrassen.

Het verschil tussen een kindermatras en die voor volwassenen

Het verschil tussen kindermatras en een matras voor volwassenen is dat een kindermatras geen zones mag hebben. Wanneer een kind zijn of haar matras krijgt, is het nog niet volgroeid waardoor het verkeert in de zones komt te liggen. Daarmee is het beter om voor een kind een matras te kiezen dat geen zones bevat. Dit kan je wel doen wanneer je kind een jaar of 12 is er lang genoeg is om de zomers in het matras ook daadwerkelijk te benutten.  

De mogelijkheden voor kindermatrassen

De verschillende opties voor een kindermatras zijn: koudschuim, latex en een pocketveer matras. Koudschuim: koudschuim is een stevig materiaal met veel veerkracht en door de tegendruk van het materiaal piet het matras en uitstekende ondersteuning tijdens het slapen. Door de open celstructuur van het schuim, is het een zeer goed ademend matras. Latex: een latexmatras het is vergelijkbaar met een koudschuim matras, alleen is latex een stuk soepeler. Zo’n latexmatras is comfortabel en het is goed in het aanpassen aan het lichaam van jouw kind. Ook geeft zo’n matras voldoende ondersteuning in de vorm van veerkracht. Pocketvering: een pocketveringmatras heeft een kern van individueel verpakte stalen veren. Hierdoor kunnen de veren los van elkaar bewegen, hierdoor het is een pocketvering matras stevig en comfortabel. Wanneer je een matras uitkiest, kun je letten op een aantal keurmerken, op deze manier weet je zeker dat het matras veilig is. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Op gembeton.nl lees je meer over beton en de verschillende toepassingen ervan in design en bouw.

Contactgegevens

Via info @ gembeton.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden