Gembeton

Hoe kun je graffiti verwijderen en tegengaan?

Geplaatst op

Graffiti bestaat al duizenden jaren en kan soms voor problemen zorgen wanneer het geplaatst wordt op muren waar je het liever niet hebt. Eigenlijk is graffiti ook zo ontstaan, we vinden al deze tekens bij de Romeinen en oude Grieken op belangrijke gebouwen zoals het Colosseum in Rome. Graffiti heeft dus eigenlijk altijd al iets verbodens gehad. Toch zien we het op veel plekken opduiken. Dit komt omdat, zoals sommige antropologen suggereren, graffiti te vergelijken is met de geurvlag in de biologie. Hoe het ook zij, veel mensen hebben er een hekel aan als het op een bedrijfspand staat. Daarom gaan we je vertellen hoe je dit kunt voorkomen.

Graffiti op je bedrijfspand

Veel mensen vinden dat een bedrijfspand er lelijk uitziet met graffiti erop, dit is slecht voor de uitstraling van het bedrijf en kan potentiële klanten afschrikken. Er zijn voorbeelden bekend van bedrijven die op deze manier in een slecht daglicht kwamen. Het ziet er gewoon een stuk minder vertrouwenwekkend uit wanneer de gevel of rolluiken van een bepaalde winkel of zaak onder gespoten zijn met graffiti. Dan loop je gewoon niet zo snel naar binnen.

Hoe voorkom ik graffiti op mijn bedrijfspand?

In vele gevallen is graffiti te voorkomen door een riant hek rond het bedrijfspand te laten maken. Met beveiliging erbij. Wanneer graffitizetters zonder moeite bij de muren kunnen komen, dan is het al snel zo dat er vrij vlot graffiti gezet kan zijn. We moeten er wel even bij opmerken dat sommige artiesten wel echt kwaliteiten hebben. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de gemeenten bepaalde plekken in de stad beschikbaar zetten voor graffiti artiesten. Maar het gros zet graffiti’s die er niet uitzien en daarom ook niets bijdragen aan de kwaliteit van de stad. Wat je kunt doen is de verf laten verwijderen door een professioneel bedrijf wij raden bs-totaalonderhoud.nl aan. Ze kunnen snel ongewenste graffiti verwijderen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op gembeton.nl lees je meer over beton en de verschillende toepassingen ervan in design en bouw.

Contactgegevens

Via info @ gembeton.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden