Gembeton

Hoe maak ik mijn woning leefbaar met een waterontharder?

Geplaatst op

Het is erg belangrijk dat je woning leefbaar is. Je wilt er gewoon veel uren besteden waar je van kunt genieten met familie en vrienden. Veel mensen kennen niet het belang van de waterontharder. Wat kun je nu eigenlijk met het apparaat en wat heeft het voor voordeel als het gaat over de leefbaarheid in je huis? We nemen het in deze vlog met je door.

Wat is een waterontharder?

In principe zorgt een waterontharder ervoor dat kalk zich niet kan hechten aan de leidingen in je woning en in diverse keukenapparatuur, denk daarbij aan koffiezetapparaten, wasmachines en vaatwassers. Deze apparaten vreten zoveel stroom wanneer er kalkaanslag in zit. Ze gaan er ook eerder stuk door. Dat wil je natuurlijk niet, want ze zijn erg duur. Door een waterontharder aan te schaffen zul je geld besparen. Eigenlijk maak je geld met een waterontharder.

Hoe werkt een waterontharder?

Een waterontharder werkt dmv magnetische straling: we hebben het hier dan over een  fysische waterontharder. De kalk moleculen blijven in het water zitten omdat ze worden bewerkt door de magnetische straling. Het is dus niet zo dat de kalk uit het water is, alleen het zet zich dus niet meer af tegen leidingen. 

Milieuvriendelijke wonen met een waterontharder 

Het is mogelijk om milieuvriendelijker te wonen als je een waterontharder geïnstalleerd hebt in de meterkast. Het is namelijk zo, dat apparaten veel beter presteren wanneer ze niet vol met kalk zitten. Ook de verwarmingsinstallatie in je woning werkt een stuk beter als er geen kalkaanslag in zit. Dit gaat je heel erg in de energiekosten schelen, en dit is nou juist weer goed voor het milieu. Onderschat het probleem van kalkaanslag niet als het gaat om ecologische vraagstukken.

Blijf ons volgen, dan ben je altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes als het gaat over wonen en het inrichten van je huis. Laat je inspireren! Meer weten? Ga naar: wateronthardervergelijker.com.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op gembeton.nl lees je meer over beton en de verschillende toepassingen ervan in design en bouw.

Contactgegevens

Via info @ gembeton.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden