Gembeton

Hoe richt je een logeerkamer in?

Geplaatst op

Een logeerkamer wordt vaak gerealiseerd in een extra kamer, maar als we er goed over nadenken, dan moeten we toch wel concluderen, dat een logeerkamer vaker niet dan wel gebruikt wordt. Logees komen meestal niet zo vaak langs. Het is daarom wel handig om de extra kamer dan zo in te richten dat je er ook andere dingen mee kunt doen. In deze blog geven we je een aantal tips waarmee je dit kunt realiseren. Kijk snel met ons mee en laat je inspireren.

Multifunctioneel slaapbed

Het begint al bij het uitzoeken van je logeerbedden. Je kunt een normaal bed kiezen, maar ook een uitklapbed. Zo´n uitklapsysteem maakt het mogelijk om het bed in te klappen. Op deze manier heb je meer ruimte in je kamer. Deze logeerkamer kan dan ook gebruikt worden voor andere doelen.

Studeerkamer

Maar van je logeerkamer een kamer waarin je ook gemakkelijk kunt studeren. Dit zorgt ervoor dat je kamer niet het grootste deel van het jaar staat te verstoffen. Een goede studeerkamer heeft ook een boekenkast waar nodige boeken ingezet kunnen worden. Een blik op de kast moet er maar nodig zijn om je juiste boek te spotten.

Kamer om te chillen

Het is slim om je kamer op zo´n manier in te richten dat niet alleen je gasten er heerlijk kunnen genieten, maar ook dat jijzelf er helemaal in tot rust kan komen. Het moet met andere woorden dus ook een kamer zijn waarin jezelf heerlijk zou willen chillen. Dat kun je op verschillende manieren doen:

  • Mooie gordijnen voor de ramen. Dan kun je kiezen tussen lichtdoorlatende of verduisterende gordijnen. Als je ervan houdt om in de middag kort te slapen, dan is het geen slecht idee om voor verduisterende te kiezen.
  • Wanneer je een hoog plafond hebt kun je ook een mezzanine maken, dat is extra laag waar je een bed of bureau neer kunt zetten. Zo heb je extra ruimte. Want wanneer je niet in de breedte kan uitbreiden, dan maar lekker in de hoogte.
  • Ruimte onder het logeerbed maken waar spullen opgeslagen kunnen worden (als je niet kiest voor een opklapbed)
  • Leuke decoraties, prentjes en kleine planten
  • Richt je kamer vintage in, compleet met oude versterkers en een radio of cassetterecorder. En hang een bordje op de deur met een smartphone waar een kruis doorheen zit. Dan is je kamer op en top vintage en kun je zonder afleiding van de mobiele telefoon de dingen doen die je graag doet.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op gembeton.nl lees je meer over beton en de verschillende toepassingen ervan in design en bouw.

Contactgegevens

Via info @ gembeton.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden