Gembeton

Hoe vind je een goede dakdekker in Eindhoven?

Geplaatst op

Wanneer je last hebt van een lek dak of je wilt graag je dak laten renoveren, bel je een dakdekker. Je wilt vervolgens wel dat hij betrouwbaar en vakkundig is. In deze blog bespreken we hoe je een goede dakdekker herkent en aan welke criteria hij moet voldoen in de omgeving Eindhoven. Dakdekker Eindhoven moet vakbekwaam zijn zodat jij je geen zorgen hoeft te maken en een kwalitatief goede dakreparatie kunt verwachten. 

Keurmerken

Een goede dakdekker heeft zijn certificaten op orde. In Nederland zijn er bepaalde keurmerken die worden toegewezen aan vakbekwame dakdekkers. Het keurmerk DAKMERK is hét keurmerk voor platte daken. Om dit keurmerk te krijgen moeten dakdekkers hun projecten laten inspecteren door professionele inspecteurs. De daken moeten minimaal 10 jaar waterdicht kunnen zijn en de dakdekker moet dit ook kunnen garanderen. Naast het keurmerk DAKMERK, zijn er ook dakdekkers die samenwerken in een branche: het NDA. Zij werken samen door kennis te delen en daardoor een hoger kwaliteitsniveau te bieden. Ziet u een dakdekker met het NDA-keurmerk, dan kunt u dit natrekken in het NDA dossier of het echt zo is. Deze dakdekkers zijn in staat om grotere en moeilijkere projecten op te pakken. Een gewaardeerde branchevereniging is het VEBIDAK. Deze branchevereniging is voornamelijk gericht op kunststof dakbedekkingsbedrijven. Om in deze vereniging te komen moet een dakdekker aan veel strenge criteria voldoen. Ben je op zoek naar een kunststof dakreparatie, dan kun je dus het beste zoeken naar een dakdekker met het VEBIDAK keurmerk. 

Opvallende punten

Een betrouwbare dakdekker heeft zijn zaken op orde en zal dus bepaalde attributen goed communiceren. Je kunt een malafide dakdekker herkennen wanneer bepaalde punten opvallen:

  • Hij laat alleen een 06 nummer zien, geen geregistreerd telefoonnummer voor zijn bedrijf.
  • De dakdekker heeft geen officieel e-mailadres
  • Hij heeft geen website

Dit zijn al enige criteria om in het achterhoofd te houden. Verder is het belangrijk dat bij een goede dakdekker je nooit direct hoeft te beslissen over een klus. Ook komen dakdekkers nooit bij u zomaar aan de deur en wordt er nooit gevraagd om een aanbetaling. Trap hier dus niet in.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op gembeton.nl lees je meer over beton en de verschillende toepassingen ervan in design en bouw.

Contactgegevens

Via info @ gembeton.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden