Gembeton

Hoe weet ik of mijn dak toe is aan een renovatie?

Geplaatst op

Als eigenaar van een woning komt er veel onderhoud kijken. Wanneer je op tijd en consequent ingrijpt en de nodige reparaties uitvoert houd je de kosten beperkt. Let hierbij op dat schade aan je woning in veel situaties niet snel zichtbaar is. Denk hierbij aan rottend hout of kleine scheuren in de muur. Een goed voorbeeld hiervan is het dak. Bij kleine gebreken zijn reparaties meestal voldoende om het dak in goede conditie te houden. 

Onderhouden van je dak

Je zult misschien denken: heb ik ooit een ingestort dak gezien? Dit komt inderdaad niet vaak voor. Wat wel vaak voorkomt zijn allerlei ongemakken die niet gelijk zichtbaar zijn aan de buitenkant. Zoals lekkages, verzakkingen, kapotte dakpannen en veelvuldig warmteverlies. Een dak vereist om de zoveel tijd onderhoud. Bij nalatig gedrag is vaak een volledige dakrenovatie nodig. Door paar keer in het jaar het dak te controleren kun je tijdig ingrijpen en grotere schade voorkomen. Wanneer je twijfelt aan de staat van je dak schakel dan altijd hulp in. De specialisten in dakrenovatie in Hilversum zijn zeer ervaren in het vak en weten precies wat jouw dak aan onderhoud nodig heeft.

Onderhoudstips

Heel concreet willen we je de volgende onderhoud tips meegeven:

  • Voer eens in de twee jaar een onderhoudscheck uit. Je kunt dit het beste doen voor en na de herfstperiode. Dit is vaak de periode dat er weer meer regen gaat vallen en breekt de winterperiode aan. Juist in deze periode wil je geen schade hebben.
  • Reinig je dak minstens 1 keer in het jaar. Denk hierbij aan mos en algen die gehecht zijn aan je dakpannen. Mocht je dit niet eerder hebben gedaan, dan raden we aan om na een grondige reiniging een beschermlaag aan te brengen op je dakpannen. Hier zijn genoeg materialen voor te vinden. Dit scheelt hoeveel moeite je moet doen om het dak goed schoon te houden.
  • Gebruik bij het schoonmaken geen hogedrukspuit. De kwaliteit en sterkte van de dakpannen kunnen hierdoor alleen maar achteruitgaan, ondanks dat ze er weer schoon uit zien.

We willen je wel attenderen dat je hiervoor in sommige gevallen dus het dak op moet. Wil je dit liever niet? Schakel dan altijd de dakdekker specialist in. Er zijn genoeg vakmensen die voor jou de inspectie, schoonmaak en reparatie willen uitvoeren.

Grijp op tijd in

De belangrijkste boodschap van deze blog is het tijdig ingrijpen wanneer er sprake is van schade. Door tijdig in te grijpen bij schade voorkom je dat je dak een grote kostenpost gaat worden. Het dak is uiteraard een belangrijk onderdeel van de woning. Het beschermt het rest van het huis niet alleen tegen allerlei weersomstandigheden, het houdt ook veel warmte binnenshuis. Je kunt overwegen om tijdens een onderhoudscheck te kijken of je dak voldoende geïsoleerd is. Een goed geïsoleerd dak houdt in de zomer de warmte goed buiten en in de winter juist binnenshuis.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op gembeton.nl lees je meer over beton en de verschillende toepassingen ervan in design en bouw.

Contactgegevens

Via info @ gembeton.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden