Gembeton

Hoe werkt vastgoedbeheer en wat heb je eraan?

Geplaatst op

We gaan het vandaag in deze blog hebben over vastgoedbeheer. Wat is het en waarom zou je dit overwegen? Het korte antwoord is, omdat het ontzorgt door financiële rompslomp en fysieke inspecties van het pand van je over te nemen. Voor het lange antwoord moet je even verder lezen!

Eigen pand en beheer

Het beheer van je pand is een uitkomst wanneer je bijvoorbeeld zelf niet in Nederland woont. Behoorlijk ondoenlijk om telkens zelf fysiek een check te doen hoe het pand erbij staat. Daarnaast zit je natuurlijk met de financiële papiermolen rond dit object. Die blijft gewoon doorlopen en moet zo nu en dan beantwoord worden. Natuurlijk kun je familie inschakelen, wanneer deze in Nederland woont, maar dat is ook niet bepaald wenselijk in sommige gevallen. De beste optie in dit geval is vastgoedbeheer. 

Ontzorgend

Een heel groot modewoord is tegenwoordig: ontzorgend, dit is verbonden met vastgoedbeheer, waardoor jij je geen zorgen hoeft te maken over het vastgoed. Dit wordt beheerd door een beheerder die een aantal dingen van je overneemt. Denk daarbij aan:

  • Contact met de tijdelijke huurders. Wanneer je in de toekomst plannen met het pand hebt, is het slim om tijdelijke huurders aan te trekken. Bijvoorbeeld expats. De beheerder kan dit voor je regelen. Eveneens het contact en de papierwinkel die hierbij komt kijken.
  • Onderhoud. Een pand moet onderhouden worden. Er kan een keer een storm zijn waardoor er een dakpan af waait. Dit soort dingen moet je niet laten liggen, omdat de schade dan met de tijd groter en groter wordt. Een beheerder kan dit voor je regelen.
  • Passief inkomen. Door huurders in je pand te hebben ontstaat de situatie dat je huur ontvangt, jij hoeft dan zelf minder of helemaal geen kosten te maken maandelijks. 
  • Voorkomen van kraken. Het mag dan zo zijn dat kraken verboden is, het gebeurt nog wel en door verschillende juridische sluiproutes is het ook mogelijk om dit straffeloos te doen. Het probleem is de krakers er weer uit te krijgen en je pand weer in de oorspronkelijke staat, want de meeste krakers gaan niet zachtzinnig om met de ruimte.

Dit zijn een aantal voordelen die spreken voor het in de arm nemen van een vastgoedbeheerder. Laat je voor jouw situatie altijd adviseren door een expert. We raden je vastgoedbeheer den haag vanwege hun ruime ervaring op dit gebied.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op gembeton.nl lees je meer over beton en de verschillende toepassingen ervan in design en bouw.

Contactgegevens

Via info @ gembeton.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden