Gembeton

In 4 stappen de juiste tafel voor je woning vinden

Geplaatst op

De eettafel in huis is meestal de centrale plek in de woning. Het is een plek waar je met familie en vrienden samenkomt en waar genoten kan worden van een heerlijke maaltijd. Het uitkiezen van een tafel is dus een uitdagende opdracht. Je wilt het liefst dat het aan alle eisen en wensen voldoet. Een eettafel is gemaakt om jarenlang onderdeel uit te maken van je huishouden. Het is daarom aangeraden om een tafel op maat te laten maken. Maar waar moet de tafel allemaal aan voldoen? We zetten 4 factoren voor je op een rijtje waar je over kunt nadenken.

Welke type tafel past bij mijn gezin?

Wanneer je al bent begonnen met het uitkiezen van een tafel, dan zul je gemerkt hebben dat er tegenwoordig uit ontelbare tafels te kiezen is. Hierover hoef je geen zorgen te maken. Het is belangrijk dat je een aantal filters hebt waarmee je gerichter kunt zoeken. Zo wil je een makkelijk schoon te houden tafel als je zowel gaat dineren als spelletjesavonden gaat organiseren. Of wordt de tafel een ontmoetingsplek? Dan kun je uitpakken met luxe materiaalsoorten.

Aantal zitplekken

Een tweede belangrijke factor is het aantal zitplekken aan tafel. Wanneer je gezamenlijk gaat dineren dan moet je gehele zin aan tafel kunnen. Organiseer je vaak huisavonden? Dan is extra ruimte aan tafel handig. Je kunt hier eventueel over nadenken om een uitklapbare functie te installeren. Dan heb je een geschikte tafel voor zowel je gasten als alleen voor je gezin.

De grootte tafels worden meestal gemaakt op basis van de volgende samenstellingen

  • 2-4 personen
  • 4-6 personen
  • 6-8 personen
  • 8+ personen

De afwerking van de tafel

Wil je het liefst een strakke uitstraling? Ga dan voor een glanzende of een matte afwerking. Of toch liever een warme tafel met textuur? Ga dan voor een houten afwerking. Mocht je voor een moderne en heldere tafel willen gaan is een glazen variant een interessante optie.

De vorm van de tafel  

De functie van de tafel is belangrijk voor de vormkeuze van de tafel. Een rond of ovale vorm is geschikt voor sociale gelegenheden. Op deze manier is het makkelijker om een gesprek te voeren met je vrienden, familie en kennissen. Een vierkante en rechthoekige vorm is een open vorm en geschikt voor het inrichten van een specifieke plek in de eetruimte.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op gembeton.nl lees je meer over beton en de verschillende toepassingen ervan in design en bouw.

Contactgegevens

Via info @ gembeton.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden