Gembeton

Klinkers van beton: getrommelde stenen

Geplaatst op

Beton wordt voor tal van verschillende doeleinden gebruikt. Zo wordt beton bijvoorbeeld ontzettend veel gebruikt in de bouw. We kunnen vandaag de dag bijna niet meer zonder beton. Wist je echter ook dat je beton in de tuin kunt toepassen? Je kunt met beton zelfs net zo’n mooie bestrating krijgen als met gebakken klinkers. Er zijn namelijk ook klinkers van beton te verkrijgen, namelijk getrommelde stenen. Getrommelde stenen lijken qua uitstraling precies op gebakken klinkers. Echter, hebben de getrommelde stenen veel voordelen omdat ze van beton gemaakt zijn.

De voordelen van getrommelde stenen

Getrommelde stenen hebben verschillende voordelen. Om te beginnen worden de stenen na een regenbui bijvoorbeeld ontzettend snel weer droog. Daarnaast zijn getrommelde stenen ook goedkoop in de aanschaf. Goedkoper zelfs dan gebakken klinkers. Steeds meer mensen kiezen daarom ook voor getrommelde stenen in plaats van de gebruikelijke klinkers. Nog een belangrijk voordeel is dat je met de stenen niet snel last hebt van mos en andere vieze aanslag. De stenen zijn relatief eenvoudig schoon te houden.

Wil jij ook getrommelde stenen kopen?

Het productieproces van getrommelde stenen neemt minder tijd in beslag dan die van gebakken klinkers. Dat merk je dus ook terug aan de prijs van de stenen. Het is echter niet mogelijk om zelf getrommelde stenen te maken van beton. Je kunt de stenen bestellen bij diverse bedrijven. Belangrijk is om even goed na te gaan welk type getrommelde stenen jij het mooist vindt. Er zijn namelijk tal van verschillende soorten stenen te verkrijgen. De stenen zijn allemaal van beton gemaakt, maar kunnen qua uitstraling enorm verschillen. Het voordeel daarvan is dat je altijd een soort stenen kunt vinden dat perfect aansluit op jouw woning en tuin.

Het plaatsen van de stenen

Getrommelde stenen zijn makkelijk in de tuin te plaatsen. Wanneer je een tuin kunt bestraten met normale klinkers van gebakken klei, dan kun je de tuin ook bestraten met dit type tegels. Wanneer je hier zelf geen ervaring mee hebt, kun je ook een specialist of een kennis met ervaring om hulp vragen. Huur je een specialist in, dan dien je uiteraard ook te betalen voor de plaatsing van de stenen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op gembeton.nl lees je meer over beton en de verschillende toepassingen ervan in design en bouw.

Contactgegevens

Via info @ gembeton.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden