Gembeton

Makkelijk verhuizen doe je zo!

Geplaatst op

Verhuizen doe je niet elke dag, gelukkig maar, want er kan veel stress mee gepaard gaan. En eigenlijk is dat jammer, want dit hoeft helemaal niet. In deze blog hebben we tips voor je onder elkaar gezet die professionele verhuizers ook gebruiken om goed te verhuizen. Zo zal de komende verhuizing van jou, of een van je vrienden, een stuk makkelijker verlopen. Doe je voordeel hiermee!

Maak een duidelijk systeem

Wanneer je niet werkt met een duidelijk systeem zul je zeker niet vlekkeloos verhuizen. Dat wil natuurlijk niemand! Maak gewoon een sheet waarin je zet welke kamer er allemaal zijn, geef deze kamers een code en laat deze corresponderen op de verhuisdozen. Zo weet iedereen waar ze aan toe zijn en zul je geen spullen kwijt raken. Daarnaast is het heel erg belangrijk om te werken met een duidelijke tijdsplanning. Waarschijnlijk zullen familie, collega’s of vrienden je helpen verhuizen en deze mensen willen graag weten hoelang de verhuizing ongeveer gaat duren, zodat ze dit in een eigen agenda kunnen inpassen. Print alles uit en geef het aan de mensen die je meehelpen, zodat de verhuizing lekker verloopt. Door het uit te printen weet je ook zeker dat ze het fysiek in de vingers hebben gehad. Een mail kan nog wel eens aan de aandacht ontglippen, terwijl een printje door de brievenbus of tijdens de verhuizing uitgereikt, een stuk praktischer is.

Het vervoer van je huisraad

Het is belangrijk om voordat je alles inpakt, om eerst na te denken of je alles wel nodig hebt in je nieuwe huis. Meer concreet zou je kunnen zeggen, is het niet verstandig om eens wat weg te doen? Wanneer je een selectie gemaakt hebt, kun je verder met de volgende stap, dat is de spullen in kartonnen dozen plaatsen. Karton is een licht en sterk materiaal dat vaak gebruikt wordt bij verhuizingen. Natuurlijk kun je ook in allerlei verschillende tassen spullen vervoeren, maar dozen zijn makkelijker te stapelen in een verhuiswagen. Plak lades van kasten af en bevestig deze meubelstukken aan de wand van de vrachtauto zodat ze niet aan de wandel gaan tijdens het rijden. Elektronische apparatuur kun je het beste in de originele doos verplaatsen, wanneer deze nog hebt, omdat deze verpakkingen van zichzelf al beschermende elementen in zich hebben, zoals piepschuim of bubbeltjesplastic. Als je de ruimte hebt, bewaar dan altijd de dozen van je elektronische apparatuur.

Tot zover de verschillende tips voor de verhuizing. Wil je meer tips over verschillende verzenddozen, neem dan contact op met bangmaverpakking.nl. Zij zullen je graag meer vertellen over allerlei soorten verpakkingsmaterialen!

Gerelateerde berichten

Over ons

Op gembeton.nl lees je meer over beton en de verschillende toepassingen ervan in design en bouw.

Contactgegevens

Via info @ gembeton.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden