Gembeton

Ontspannen in je woning: tips voor woninginrichting

Geplaatst op

We willen allemaal lekker relaxen als we thuiskomen van het werk. Overdag wordt er een boel van ons gevraagd. Natuurlijk gaat de een er beter mee om dan de ander. Het gros van de mensen vindt het aangenaam om overdag wat omhanden te hebben, om zo het gevoel te hebben dat ze iets bijdragen aan de samenleving. Na werktijd is het dan ook echt een verdiende tijd om te relaxen. In deze blog geven we je een aantal tips waarmee jij een ultiem chillinterieur kunt inrichten.

Een basic vloer

Om een goede basis te hebben voor je interieur raden we je een strakke vloer aan, waarvan de betonvloer toch wel echt de mooiste is! Maar waarom vinden we dat eigenlijk? We vinden deze oude bekende zo mooi omdat hij zo goed past in het ultieme relaxinterieur dat je je maar kunt voorstellen: het zeninterieur. Een wat? Juist, het zeninterieur. Dat is een stijl die heel erg geïnspireerd is op de Japanse zencultuur, waarin het grofweg gaat om in een interieur zo weinig mogelijk te doen, eigenlijk een beetje de kunst van het weglaten van overbodige zaken, zodat er een bepaalde essentie overblijft: iets dat voldoende aan zichzelf heeft om een geweldig interieur te vormen. We lopen even langs de verschillende zaken uit dit interieur:

Licht

Licht en lucht, woonruimte en sfeer maken het ultieme zentinterieur. Een lichte kamer lijkt ook veel ruimtelijker. Daar voel je je goed en ontspannen in. Werk met veel ramen voor een goede toevoer van daglicht. In de avond is het de beurt aan het gedegen lichtplan. Een ideale manier om je interieur uit te lichten. Zo komt je hele woning tot leven, in de figuurlijke zin van het woord.

Minimaal

Wanneer je kiest voor design, dan is het mooi om minimalistisch design te kiezen met een Aziatisch ontwerp. Dat past goed in het zeninterieur. Denk daarbij aan:

  • Boeddhabeeldjes
  • Bamboe meubels
  • Klankschalen (Tibetaans)
  • En eenvoudige planten

Natuurlijke materialen

In een zeninterieur zien we natuurlijke materialen als, hout, bamboe en natuursteen. Ook beton komt vaak voor. Dan krijg je een beetje de sfeer van de Japanse zentuin. Als je helemaal gek wilt doen is een klein watervalletje ook erg leuk in huis. Weer een stuk origineler en spannender qua design dan een vissenkom of aquarium.

Conclusie

Door de eenvoudige vormen van het interieur kom je tot rust na je werk. Even de boel de boel en genieten met volle teugen van de tijd met vrienden en familie. De zenstijl is een ideale stijl waarmee je je interieur een ultieme chill-factor geeft.

Meer lezen?

Goedkoop een vloer in huis? Budgetinrichting verzinnen? Check de blog en geniet van de voordelen die je kunt hebben.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op gembeton.nl lees je meer over beton en de verschillende toepassingen ervan in design en bouw.

Contactgegevens

Via info @ gembeton.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden