Gembeton

Past een Italiaanse of Amerikaanse keuken bij mij?

Geplaatst op

Geüpgraded keukens zijn vaak het pareltje van vele huishoudens. Je kunt namelijk met een nieuwe keuken flink uitpakken. Denk hierbij aan een kookeiland, kranen met kokend water of een ruime amerikaanse koelkast. Of ga je toch liever voor die strakke Italiaanse afwerking? Wanneer je een keuken gaat vernieuwen kun je het beste aan een stijl vasthouden. Nu moet je alleen nog je eigen stijl ontdekken die zowel qua uiterlijk als functioneel bij je huishouden past. We zetten twee zeer populaire keukens naast elkaar om te vergelijken.

Amerikaanse keuken

Wanneer je veel ruimte hebt om te vullen in je keuken dan is de Amerikaanse stijl een aantrekkelijke keuze. Amerikanen pakken namelijk groots uit. De keuken moet dus ruim ingericht zijn. Een lade in een Amerikaanse keuken is bijvoorbeeld groter en breder dan een gewone Nederlandse lade. Daarnaast is deze keukensoort in te richten met allerlei extra componenten. Zo kom je regelmatig Amerikaanse keukens tegen met meerdere kookeilanden, snacktafels en speciaal ingerichte hoekjes die in zijn geheel kook of bak ingericht zijn.

De locatie van de keuken in de woning is ook belangrijk. Zo is het van belang dat vanuit de keuken uitzicht is op de eigen tuin of een ander landschap. Het gaat allemaal om de ‘wow-factor’. Wanneer je een Amerikaanse keuken binnenloopt moet het echt impact maken.   

Italiaanse keuken

De Italiaanse keuken is ook een veel geliefde soort onder de huishoudens. Het gaat bij de Italiaanse stijl meer om de interieur- en stijlkeuzes. Zo wordt er vaker gekozen voor klassiek en traditionele stijlen met natuurlijke materiaalsoorten als hout en steen. Het is belangrijk dat de keuken strak en luxe is afgewerkt, waardoor het een mooi plaatje wordt om naar te kijken. Daarom wordt er ook bij de Italiaanse keuken altijd flink uitgepakt op het gebied van stijl. Dit is terug te zien in de materiaalsoorten. Denk hierbij aan het gebruik van lavasteen, kleisoorten en andere speciale soorten cementen. Tot de keukendeur aan toe wordt alles luxe afgewerkt. 

Wil je dus liever op zijn Amerikaans groots uitpakken? Met uitgebreide lades, apparatuur en koelkasten. Of toch liever voor het interieur plaatje met een luxe Italiaanse afwerking? Bestaand uit elegante materialen. De keuze laten we geheel aan jou!

Gerelateerde berichten

Over ons

Op gembeton.nl lees je meer over beton en de verschillende toepassingen ervan in design en bouw.

Contactgegevens

Via info @ gembeton.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden